Dolar

32,3285

Euro

35,0907

Altın

2.295,89

Bist

9.036,63

Windows 10'da otomatik güncelleme

Microsoft'un Windows 10'u mevcut PC'lere dağıtıma stratejisi, önümüzdeki sene biraz daha sertleşecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-31 18:48:50

Windows 10'da otomatik güncelleme

Ajansların haberine göre: Windows 10'un Windows 7, 8 ve 8.1 sahiplerinin bilgisayarına otomatik olarak indirilmesinin tartışılmaları sürerken Microsoft'un yeni işletim sistemini önümüzdeki sene daha da sert bir biçimde yayacağı ortaya çıktı.

OTOMATİK OLARAK BAŞLAYABİLİR

Microsoft'un işletim sistemleri mühendisliği bölümü başkan yardımcısı Terry Myerson, Windows 10'u "önerilen güncelleme" olarak kategorilendirmeyi planladıklarını, bunun Windows Update ayarlarınıza göre güncellemeyi otomatik olarak başlatabileceğini söyledi. Firma, Windows 10'u önümüzdeki sene "önerilen güncelleme" olarak sunmaya başlamadan önce onu "isteğe bağlı güncelleme" olarak sunmaya başlayacak. Böylece Myerson'a göre kullanıcılar, Windows 10'a güncelleme konusunda seçim hakkına sahip olacaklar.

Myerson, güncellemelerin kotalı bağlantı sahiplerinin kotasını tüketebildiğine dair tartışmalar için, bu kullanıcıların otomatik güncellemeleri kapatmalarını önerdi. Bununla birlikte otomatik güncellemeleri kapatanların önemli güncellemeleri almak için Windows Update'i kendileri kontrol etmeleri gerekecek.

Microsoft, birden fazla PC'yi yükseltmek isteyen ev ve küçük iş yeri kullanıcıları için yakında yeni bir "Media Creation Tool" yayınlayacak. Bu araç, Windows 10'u her PC'ye indirmeye gerek kalmadan daha hızlı kurmanıza olanak tanıyacak.

 

Haber Ara