Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Wimbledon'da ilk finalist Djokovic

Wimbledon'da ilk finalist Djokovic

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 17:53:51

Wimbledon'da ilk finalist Djokovic
İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde son şampiyon Novak Djokovic, 21 numaralı seribaşı Fransız Richard Gasquet'yi 3-0 yenerek üst üste üçüncü kez finale çıktı.

Wimbledon'da üçüncü şampiyonluğunu kovalayan 1 numaralı seribaşı Sırp Djokovic, turnuvada vatandaşı Cedric Pioline'dan 18 yıl sonra finale yükselen ikinci Fransız raket olmak isteyen Gasquet ile merkez kortta karşılaştı.

2011 ve 2015 yıllarındaki Fransa Açık'ta dördüncü turda karşılaştığı Gasquet'yi set vermeden eleyen Djokovic, 40-15 geriye düştüğü ikinci oyunda "drop shot" ve çarpraz vuruşlarıyla puanlarda eşitiği sağladı. Gasquet'nin iki hatasıyla servis kıran 28 yaşındaki tenisçi, maçın hemen başında 2-0 öne geçti. Maçın ilk 24 dakikasında hiç basit hata yapmayan ve üçüncü oyunda Djokovic'in servisini kıran Fransız tenisçi, art arda iki oyun alarak tekrar dengeyi sağladı.

Kalan oyunlarda iki tenisçi de rakibinin servisini kıracak tempoyu yakalayamayınca tie-break'e gidildi. Bu bölümde 2-2'lik beraberliğin ardından seri yakalayan Djokovic, tie-break'i 7-2, 55 dakika süren seti de 7-6 kazandı.

İlk servislerden kazanılan puanlarda yüzde 89'luk bir oran yakalayan Djokovic, ilk sette olduğu gibi bu setin başında da servis kırarak durumu 2-0 yaptı. Bir sonraki oyunda puanlarda 40-15 öne geçerek servis kırma şansı yakalayan Gasquet'ye bu kez izin vermeyen Sırp raket, avantajını korudu. Bu sette rakibiyle eşit sayıda attığı ace ve winner'lardaki dengeyi daha az çift ve basit hata yaparak lehine çeviren Djokovic seti 6-4 hanesine yazdırdı.

Wimbledon'da üst üste altıncı yarı finalini oynayan ve Fransız rakipleriyle yaptığı son 31 maçtan sadece birini kaybeden Sırp tenisçi, üçüncü oyununda servis kırdığı son seti 6-4, maçı da 3-0 kazanarak finale yükselen ilk raket oldu.

Bu sezon Avustralya Açık'ta şampiyon olan, Fransa Açık'ta finalde kaybeden Djokovic, Wimbledon'da 4, toplamda ise 17. kez finale çıktı.

Yarı final maçı dahil şu ana kadar 13 saat kortta kalan Djokovic, maçı 12 ace, 46 winner, 2 çift ve 22 basit hatayla, finalin kapısından dönen Gasquet ise 6 ace, 36 winner, 6 çift ve 19 basit hatayla tamamladı.

Djokovic, pazar günü merkez kortta oynanacak final maçında Roger Federer-Andy Murray maçının galibiyle karşılaşacak. Bugüne kadar oynadığı maçlarda Federer karşısında 20 mağlubiyet, 19 galibiyet alan Sırp tenisçi, Murray'e karşı oynadığı 27 maçın 19'unda korttan galibiyetle ayrıldı.

Tek erkeklerde dünyanın 1 numarası Djokovic, Wimbledon'da son üç yılda üçüncü kez final maçına çıkacak. İki yıl önceki finalde Murray'e 3-0 yenilen Sırp raket, geçen yıl ise Federer'i 3-2 mağlup ederek turnuvada ikinci kez şampiyon olmuştu.

Bu yıl 5 şampiyonluk kazanan Sırp tenisçi, Roma Açık ve Indian Wells'de Federer'i, Miami'de de Murray'i yenerek şampiyonluğa uzandı.

Bu arada karşılaşmayı Manchester United'ı 26 yıl çalıştıran ve çok sayıda başarıya imza atan İskoç teknik adam Alex Ferguson ile eski Arsenalli yıldız Thierry Henry de kraliyet locasından takip etti.

Haber Ara