Dolar

32,5567

Euro

34,8942

Altın

2.434,61

Bist

9.645,02

'Wilders: Pis faşist'

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Hollanda krizine dair bugünkü yazısında, Geert Wilders'e 'Pis Faşist' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 09:32:47

'Wilders: Pis faşist'

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'ın Türkiye karşıtı söylemlerine ve İsviçre'de yayımlanan Blick gazetesinin "Erdoğan'ın diktatörlüğüne 'Hayır' oyu kullanın" manşetiyle çıkmasına tepki gösterdi.

Wilders'a yönelik 'Pis faşist' ifadesini kullanan Hakan, "Referandumda nasıl bir etki yapacağını çok iyi bildikleri halde yapıyorlar bunu. İnadına yapıyorlar. Domuzluğuna yapıyorlar" diye yazdı.

Ahmet Hakan'ın "Alın şu lanet manşetinizi, alın şu pis faşistinizi de bir yürüyüp gidin be!" başlığıyla yayımlanan bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

'REFERANDUMDA NASIL ETKİ YAPACAĞINI BİLDİKLERİ HALDE, DOMUZLUĞUNA BUNU YAPIYORLAR'

"Lanet olası manşetlerinden… Güya bizi yönlendiriyorlar: Evet dememeliymişiz, hayır demeliymişiz. Pis faşistlerini çıkarıp karşımıza… Güya bize akıl veriyorlar: Tayyip Erdoğan'a geçit vermemeliymişiz. Attıkları her adımın… Yaptıkları her müdahalenin… Saldıkları her köpeğin… Vurdukları her copun… Sergiledikleri her hoyratlığın… Kapattıkları her kapının… Gösterdikleri her nezaketsizliğin… Referandumda nasıl bir etki yapacağını çok iyi bildikleri halde yapıyorlar bunu. İnadına yapıyorlar. Domuzluğuna yapıyorlar.

'ALIN GAZETELERİNİZE ATTIĞINIZ ŞU LANET OLASI TÜRKÇE MANŞETLERİ'

Alın gazetelerinize attığınız şu lanet olası Türkçe manşetlerinizi… Alın şu bize akıl vermek için karşımıza çıkardığınız Hannibal kılıklı pis faşistinizi… Bir uzayın gidin, bir yürüyün gidin. Kibrinizi, küstahlığınızı, kabalığınızı, bencilliğinizi, hoyratlığınızı alın da gidin. Bir rahat bırakın bizi de… Akılla, sağduyuyla, soğukkanlılıkla, okuyarak, anlayarak, ölçüp biçerek, ne getirip ne götüreceğini hesaplayarak… Kendi geleceğimizi kendimiz oylayalım."

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

527728

Haber Ara