Dolar

32,3355

Euro

35,1531

Altın

2.241,72

Bist

8.718,11

Washington Post: Suriye’de çaresiz insanların tek savunucusu Türkiye

Amerikan Washington Post gazetesi, Batılı hükümetlerin Suriye’deki iç savaş konusunda birşey yapmadığını ve ülkede savaşın trajik bir felakete gittiğini belirterek, 'Suriyeli çaresiz insanların tek savunucusunun Türkiye olduğunu' yazdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-27 07:04:05

Washington Post: Suriye’de çaresiz insanların tek savunucusu Türkiye

azetenin bugünkü başyazısında İdlib'deki insani kriz ele alındı. Batılı hükümetlerin sonu gelecek gibi görünmeyen Suriye iç savaşından bıktığı aktarılan yazıda, kendi iç gündemlerindeki kutuplaşmalardan dolayı batının dikkatlerini Suriye'den çektiği vurgulandı.

"900 BİN MÜLTECİ TÜRKİYE SINIRINA KAÇTI"

Birleşmiş Milletlere (BM) göre aralıktan bu yana İdlib'te 500 bini çocuk 900 bin mültecinin Esed rejimi ve Rus saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına sığındığı kaydedilen yazıda, mültecilerin sınır bölgesinde soğuk hava şartlarında sığınacak yer bulamadıkları da bildirildi.

"ÇARESİZ İNSANLARIN TEK SAVUNUCUSU TÜRKİYE"

Rusya ve Esed rejiminin muhaliflerin elindeki bölgeleri almak için sivillerin kaçmasını sağlayacak şekilde hava saldırıları düzenlediği belirtilen başyazıda, "Oradaki çaresiz insanların tek savunucusu son haftalarda bölgeye binlerce asker, tank ve top yığınağı yapan Türkiye'dir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta sonuna kadar çekilmediği takdirde, Esed rejimine karşı saldırı başlatacağı tehdidinde bulundu" ifadeleri kullanıldı.

"ERDOĞAN GÜVENLİ BÖLGE İSTİYOR"

Ankara'da Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmelerin dün başladığı hatırlatılan yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib kent merkezini de içine alan 20 kilometre derinliğinde bir güvenli bölge oluşturmak istediği belirtildi.

RUSYA KABUL EDEBİLİR

Rusya'nın güvenli bölge teklifini kabul edebileceğine işaret edilen yazıda, "Esed rejiminin ise insan kaybı konusunda bedeli ne olursa olsun tüm İdlib'i almak istediği" değerlendirmesi yapıldı.

"ABD ve AVRUPA ÜLKELERİ ADIM ATMALI"

Gazetenin başyazısında, Rusya'nın Esed'i kontrol etme konusundaki sözünü tutmadığı vurgulanarak, "Bu yüzden ABD ve Avrupa ülkelerinin Putin'e saldırıları durdurması, ateşkesi sağlaması ve insani yardımın İdlib'e erişmesini sağlamak için acilen somut baskılar yapması gerekir" çağrısına da yer verildi.

 

Haber Ara