Dolar

32,5647

Euro

34,7589

Altın

2.489,94

Bist

9.524,59

Washington Post: Demokratlar, Sanders konusunda karamsar!

Demokratlar arasındaki en ciddi tartışma, partinin başkan adaylığını alması durumunda Sanders’ın Kasım’daki genel seçimlerde Başkan Trump karşısında varlık gösterip gösteremeyeceği.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-24 17:06:00

Washington Post: Demokratlar, Sanders konusunda karamsar!

Demokratlar arasındaki en ciddi tartışma, partinin başkan adaylığını alması durumunda Sanders'ın Kasım'daki genel seçimlerde Trump karşısında varlık gösterip gösteremeyeceği.

Amerikan Washington Post gazetesi, geçen hafta sonunda Nevada eyaletinde yapılan ön seçimin galibi olan Bernie Sanders'ın başını çektiği liberal hareketin Demokrat Parti'ye egemen olmaya başladığını yazdı.

Gazete, Sanders'ın yükselişinin Demokrat Parti hiyerarşisi içinde bir hesaplaşmaya yol açtığını kaydetti.

Habere göre partinin ılımlı ve merkezci kanadı ve zengin bağışçıları, sadece Trump'ı mağlup etmeye değil, radikal değişime de aç olan seçmenlerin yaptığı bu tercihle yüzleşmek durumunda kaldı.

Demokratlar arasındaki en ciddi tartışma konusu ise partinin başkan adaylığını alması durumunda Sanders'ın Kasım'daki genel seçimlerde Trump karşısında varlık gösterip gösteremeyeceği.

Sanders'ın kutuplaştırıcı bir siyasetçi olduğunu savunan muhalifler, Cumhuriyetçiler'in Sanders'ın “demokrat sosyalist” tanımlamasını tüm Demokratlar'ı aşırılık yanlısı olarak nitelemek için kullanması olasılığından ötürü kaygı duyuyor.

Bunu risk olarak algılayan merkezci Demokratlar, Kasım seçimlerinde Temsilciler Meclisi ve Senato'da çok sayıda sandalye kaybetmekten korkuyor.

Kimilerine göre son on yılda partinin sola kayışına seyirci kalan yerleşik düzen yanlısı Demokrat liderler, değişim taleplerinin farkına varamadı.

Sanders'ın liberal öncelikleri arasında iklim değişikliğiyle mücadele etmek için Yeni Yeşil Anlaşma eylem planını hayata geçirmek, Wall Street'i vergilendirerek öğrenci borçlarını silmek, federal asgari ücreti saatte 15 dolara çıkarmak, göçmenlik reformu yapmak ve en önemlisi tüm vatandaşları devlet destekli sağlık sigortası kapsamına almak var.

Haber Ara