Dolar

32,5957

Euro

34,8077

Altın

2.495,31

Bist

9.457,19

Washington Post: Bolton daha önce görevden alınmalıydı!

Amerikan Washington Post gazetesi köşe yazısında, görevinden uzaklaştırılan ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un kaostan başka hiçbir önemli kazanım elde etmediğini kaydetti. Gazete, 'Bolton daha önce görevden alınmalıydı' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-12 10:37:18

Washington Post: Bolton daha önce görevden alınmalıydı!

Amerikan Washington Post gazetesi köşe yazısında, görevinden uzaklaştırılan ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un kaostan başka hiçbir önemli kazanım elde etmediğini kaydetti.

Washington Post yazısında Bolton'un daha önce görevden alınması gerektiğine dikkat çekerek, Bolton'un kendinden sadece kaos ve kargaşa geride bıraktığını ifade etti.

Washington Post gazetesi, yazının devamında Bolton'un görevden uzaklaştırılmasının mantıklı bir girişim olduğunu ancak bu konuda geç bile kalındığını kaydetti.

Amerikan gazetesi, Bolton'un savaşçı politikasına da dikkat çekerek, Bolton'un Kuzey Kore ve İran ile müzakerelere karşı olduğunu hatırlattı.

Washington Post, Ulusal Güvenlik Danışmanlığı için Trump'ın daha esnek birini getirmek zorunda olduğunu da kaydetti.

Trump dün Bolton'u Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinden uzaklaştırdığını duyurdu.

TRUMP: BOLTON ÇİZGİYİ AŞTI

Öte yandan Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı görevden almasının ardından ilk kez kamera karşısına çıkan Trump ise, Venezuela ve Kuzey Kore konularında görüş ayrılığı yaşadıklarını söylediği Bolton'ın yönetim içindeki başka kişilerle anlaşamadığını savundu, Bolton'ın Venezuela konusunda “çizgiyi aştığını” söyledi.

Trump görevden aldığı John Bolton için “Umarım iyi şekilde ayrılmışızdır” dedi ancak kendisiyle yaşadığı görüş ayrılıklarını anlatırken Bolton hakkında sert ifadeler kullandı. “İyi ilişkimin olduğu birisiydi. Ama yönetim içindeki kişilerle anlaşamıyordu. Bu da benim için önemli” ifadelerini kullandı.

"LİBYA MODELİNİ ÖNEREREK HATA ETTİ"

Başkan Trump John Bolton'la Kuzey Kore ve Venezuela konusunda yaşadıkları görüş ayrılıklarını öne çıkardı. “Libya modelini” izleyip tüm nükleer silahlarını teslim etmesini talep ederek, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'u gücendirmek dahil olmak üzere Bolton'ın bazı hatalar yaptığını savundu.

Trump Kuzey Kore ile müzakereler sırasında John Bolton'ın Libya modelini gündeme getirmesine atıfta bulundu, “Libya modelinden söz etti. Tam bir felaket. Kaddafi'ye ne olduğunu hatırlayın. Bu modeli Kuzey Kore ile anlaşma yapmak için kullanıyor. Kuzey Kore liderini tepki gösterdiği için suçlamıyorum. Burada mesele sert olmak değil, akıllı olmak” ifadelerini kullandı.

Trump'ın İran lideri Hasan Ruhani ile görüşme olasılığı da gündeme geldi. İranlı yetkililer yaptırımlar kalkmadan İran'ın Amerika ile görüşmesine kapıyı kapatmış, Amerikalı yetkililerse Trump'ın Ruhani ile önkoşulsuz olarak görüşebileceğini belirtmişti.

BOLTON'IN YERİNE 5 ADAY DEĞERLENDİRİLİYOR

Trump görevden aldığı Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un yerine gelecek ismi haftaya belirleyeceğini söylemişti. Beyaz Saray'da konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump ulusal güvenlik danışmanlığı göreviyle çok sayıda kişinin ilgilendiğini vurguladı, Bolton'ın yerine bu görev için kalifiye olduğunu söylediği beş adayı değerlendirdiğini belirtti ancak isim vermedi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Bolton'ın yerine getirilmesi muhtemel isimler arasında ABD'nin Kuzey Kore temsilcisi Stephen Biegun, ABD'nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell, ABD'nin esir müzakerecisi Robert O'Brien ve Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan yer alıyor.

Haber Ara