Dolar

32,5421

Euro

34,8988

Altın

2.426,08

Bist

9.645,02

Washington’da dikkat çeken toplantı!

Doğu Akdeniz’de ortak gaz ve petrol arama faaliyetlerinde bulunan Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’li diplomatlar; Doğu Akdeniz'de barış, güvenlik, istikrar, refahı sağlamak ve ekonomik işbirliğinin önemini tartışmak için ABD heyetinin başkanlığında Washington’da bir araya geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-27 17:23:31

Washington’da dikkat çeken toplantı!

Doğu Akdeniz'de ortak gaz ve petrol arama faaliyetlerinde bulunan Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail'li diplomatlar; Doğu Akdeniz'de barış, güvenlik, istikrar, refahı sağlamak ve ekonomik işbirliğinin önemini tartışmak için ABD heyetinin başkanlığında Washington'da bir araya geldi.

Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamaya göre toplantı 20 Mart'ta ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun katılımıyla Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail'in yaptığı ortak açıklamanın devam niteliğindeydi.

Bu toplantıda Pompeo ABD'nin üçlü mekanizmaya desteğinin altını çizerken ekonomik işbirliğini artırmanın önemine vurgu yapmıştı.

Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Manisha Singh'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya Kıbrıs'ın ABD Büyükelçisi Marios Lysiotis, Yunan Ticari Ateşesi Theodoros Bizakis ve İsrail'in ABD Misyon Başkanı Yardımcısı Benjamin Krasna katıldı.

Yetkililer ortak ekonomik ve ekonomi ile ilgili ulusal güvenlik konularının çözümü için kullanılabilecek enstrümanlar üzerinde tartıştı.

Toplantıda taraflar ekonomi ve ilintili konularda ABD ile üçlü mekanizma arasındaki iletişim kanallarını açık tutma ve işbirliğini arttırma potansiyellerini araştırma konusunda anlaştı.

 

Haber Ara