Dolar

32,3325

Euro

35,1382

Altın

2.242,19

Bist

8.702,35

Wall Street Journal gazetesi: ABD, İncirlik'e erişimini kaybedebilir

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’da, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi ile ilgili yayınlanan makalede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 satın almasının aynı zamanda NATO ittifakını test etmesi anlamına geldiği yorumu yapılıyor. Bununla birlikte makalede, ABD'nin İncirlik’teki hava üssüne erişimi kaybedebileceği ifade ediliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-15 13:13:23

Wall Street Journal gazetesi: ABD, İncirlik'e erişimini  kaybedebilir

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, Türkiye'nin geçen hafta içinde teslim aldığı Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi ile ilgili bir yazı yayımladı.

"Erdoğan, NATO yerine Putin'i tercih etti" başlıklı makale yayın kurulu imzası taşıyor. Makalede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 satın almasının aynı zamanda NATO ittifakını test etmesi anlamına geldiği yorumu yapılıyor.

Bununla birlikte makalede ABD'nin İncirlik'teki hava üssüne erişimi kaybedebileceği ifade ediliyor. 

Yazıda "Türkiye, ABD'nin potansiyel yaptırım uyarılarına rağmen Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini teslim almaya başladı. ABD ve NATO'nun Türkiye'nin ittifaktaki yerini yeniden düşünmelerinden başka bir seçeneği yok" cümlesi dikkat çekiyor. Bununla birlikte ABD'nin uygulayacağı olası yaptırımlardan da söz ediliyor:

"G-20 Zirvesi'nde ABD Başkanı'nın yatıştırıcı yaklaşımını Türkler Trump'ın yaptırımı es geçeceği şeklinde yorumlamış olabilir. Eğer Trump bir şey yapmazsa Kongre Cumhurbaşkanı Erdoğan'a müttefiklerine ihanet etmenin bedelini göstermeli. Bu satın alma Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması anlamına gelmelidir. ABD'li yetkililer Türkiye'nin S-400'ünü kullanmaya yardım edecek Rus teknikerlerin NATO'nun savunma sistemlerini inceleme fırsatı bulabilecek bir pozisyonda olduğunu söylüyor. S-400'ler öyle ya da böyle NATO uçaklarını düşürmek için tasarlandı."

Haber Ara