Dolar

32,4781

Euro

34,9319

Altın

2.435,57

Bist

9.716,77

Vücutta vitamin eksikliğini gösteren işaretler

Vitaminler ve mineraller insan sağlığı için büyük önem taşımaktadır; özellikle vücut yeterli besin üretemiyorsa veya ememiyorsa, o zaman doğru şekilde büyüyemez ve işlev göremez.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-29 09:54:21

Vücutta vitamin eksikliğini gösteren işaretler

Vitamin eksikliğinin etkisi, insanlar diyetlerinde yeterli miktarda besin tüketmediğinde veya kişinin vücudu besinleri etkili bir şekilde kullanamadığında ortaya çıkar.

Vücut, belirli bir besleyicide eksiklik olduğunu size bildirmek için farklı göstergeler verir. ‘Medlife' web sitesindeki bir haber, vücuttaki vitamin eksikliğiyle ilgili bir sorunu gösteren işaretleri ortaya çıkardı.

Morarma ve kanama

C vitamini eksikliği burun kanaması, diş eti iltihabı ve kolay morarma gibi semptomlara yol açar.C vitamini, bağışıklık sisteminin korunmasında ve vücudunuzun hastalıklardan korunmasında önemli rol oynayan bir antioksidandır.

Deri yüzeyine yakın olan kan damarları zayıfladığında yırtılır ve bu da morarmaya ve kişinin kolayca kanamasına neden olur.

Bu durumda, bu semptomlardan herhangi birinin belirli bir süre devam ettiğini ve altta yatan başka bir neden olmadığını fark ederseniz, tıbbi yardım almanız önemlidir. Sağlıklı bir diyetin yanı sıra doktorunuz genellikle C vitamini takviyeleri reçete eder. Diyetinize limon, portakal suyu, çilek ve papaya gibi besinlerin yanı sıra C vitamini de ekleyebilirsiniz.

Açıklanamayan yorgunluk

Kalsiyum eksikliği, vücutta yeterli miktarda "D" vitamini bulunmadığında veya besinlerin yetersiz emiliminden dolayı ortaya çıkar. Bu, kemiğin bozulmasına neden olur ve kişide enerji seviyelerini düşürür.

Bu nedenle D vitamini eksikliği, ani veya açıklanamayan yorgunluk belirtilerine neden olabilir. Bir kişi bu semptomları fark ederse, büyük olasılıkla gerekli D vitamini takviyelerini reçete edecek olan bir doktora danışın. Ancak bu takviyelerle birlikte diyete nohut, yoğurt ve süt gibi D vitamini yönünden zengin besinler de dahil edilmelidir.

Kas Güçsüzlüğü

E vitamini, bağışıklık sisteminin çalışır durumda kalması, hücrelerin birbiriyle sorunsuz etkileşime girmesi ve vücudun verimli çalışması için gereklidir.

Ve "E" vitamini eksikliği düzenli bacak kramplarına yol açabilir ve bu eksiklik genellikle vücuttaki yağların yetersiz emilimi nedeniyle oluşur. Sinir sorunlarına neden olur ve kan dolaşımını azaltır. Ayrıca bacakta veya elde kas güçsüzlüğü ve kramplar gibi semptomlara neden olur.

E vitamini eksikliği, başka semptomlara neden olabilen ciddi bir sağlık durumudur, bu durumda doktorunuz E vitamini açısından zengin bir diyet ve ayrıca E vitamini takviyeleri reçete eder.

"E" vitamini açısından zengin brokoli, yulaf ezmesi, yumurta ve ıspanak bakımından zengin besinler arasındadır.

Bulanık görüş

Göz, vücuttaki B12 vitamini eksikliğinin en yaygın belirtilerinden biridir; çünkü normal aralıktaki eksikliği, görme bulanıklığına neden olan optik nöropatinin bir sonucu olarak zayıf görüşe yol açar; çünkü gözden beyne giden sinir sinyali bozulur.

B12 vitamini eksikliğinin yanı sıra yorgunluk, bulantı, iştahsızlık, kas güçsüzlüğü ve gözde kızarıklık belirtileri arasında yer alır.

Bu vitamin vücudun düzgün çalışması için gereklidir. B vitamini özellikle kırmızı kan hücrelerinin yanı sıra sindirim sürecinde ve özel DNA oluşumunda önemli rol oynadığı biliniyor.

Vücut kendi başına "B12" vitamini üretmez, bu yüzden bu vitamini beslenmeniz yoluyla almanıza bağlıdır.

Kuru göz

Vücuttaki A vitamini eksikliği, iyi ve net görmeden sorumlu olduğu için göz sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. A vitaminin eksikliği kuru göz sendromuna ve gece körlüğüne neden olur ve bu azalma besin ve takviye yemekle telafi edilmezse körlüğe bağlı maküler dejenerasyon hastalıklarına maruz kalma şansı artabilir. Katarakt ve glokom gibi.

A vitamini eksikliği, görme için gerekli gözlerde pigment üretimini engellerken bağışıklığın bozulmasına neden olabilir. Bu durum genellikle sindirim problemi olan veya zayıf kişilerde görülür.

Herhangi bir erken A vitamini eksikliği belirtisi tespit edilirse, doktor bir doz besin takviyesi önerecektir. İyi bir A vitamini kaynağı olan besinler havuç, balık, tatlı patates ve balkabağıdır.

Kaynak: alalamtv.net

Haber Ara