Dolar

32,5874

Euro

34,8110

Altın

2.505,83

Bist

9.693,46

VTSİOM'un yöneticisi Valeri Fyodorov: Rus halkı, yarınlara olan inancını kaybetti

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezine (VTsİOM), geçen hafta yaptığı ankette, Rus lideri Putin’e olan güvenin dip yapması, Moskova’da en çok konuşulan konuların başında geliyor. VTSİOM'un yöneticisi Fyodorov, 'Rusya'da yarınlara olan inancını kaybeden halk, Devlet Başkanı Putin'e de daha az güvenmeye başladı' dedi

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-30 10:46:46

VTSİOM'un yöneticisi Valeri Fyodorov: Rus halkı, yarınlara olan inancını kaybetti

buyuk1_14

Rus halkının 20 yıldır iktidarı elinde bulunduran Devlet Başkanı Vladimir Putin'e olan güveni her geçen gün azalıyor. "Rusya'da yarınlara olan inancını kaybeden halk, Putin'e de daha az güvenmeye başladı." Bu tespit devlete bağlı Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezine (VTsİOM) ait. Geçtiğimiz hafta sonuçları açıklanan bir anket, Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'e güvenenlerin oranının tarihin en düşük seviyesine gerilediğini göstermişti. Anketi yapan VTSİOM'un yöneticisi Valeri Fyodorov Putin'in popülaritesinin gerilemesinin nedenleriyle ilgili tespitlerini açıkladı. 

“RUS HALIK, GÜZEL GÜNLERİN GELECEĞİNE
DUYDUKLARI İNANAÇ HER GEÇEN GÜN AZALIYOR”

Dojd televizyon kanalında bir programa katılan Fyodorov, Rusya halkının daha iyi bir hayata duyduğu inancın azalmakta olduğunu söyledi. Kurum yöneticisi Rusya'da reel gelirlerin resmi istatistiklere göre son 5 yıldır ender kesitler hariç sürekli düştüğüne dikkat çekerek, insanların "güzel günlerin geleceğine" duydukları inancın her geçen gün zayıfladığını ifade  etti.

Fyodorov'a göre, krizin 2016'dan sonra ivme kaybettiğini düşünen halk, durumun hala neden düzelmediği konusunda bir kafa karışıklığı yaşıyor. Yarının bugünden daha iyi olacağına inananlar ise artık azınlıkta.

“EMEKLİLİK RERORMU HALKIN
UMUTLARINI YERLE BİR ETTİ”

"Putin'in reytinginin düşüşünde emeklilik reformunun bir rolü oldu mu?" şeklindeki soruya Fyodorov, emeklilik reformunun sembolik bir karakter taşıdığı cevabını verdi. Buna göre, emeklilik reformu halkın "daha iyi yarınlara ve daha kaliteli sağık hizmeti almaya" dair umutlarını yerle bir etti.

VTSİOM'un 24 Mayıs günü açıkladığı anket sonuçlarına göre, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in halk nezdindeki kişisel reytingi yüzde 31,7 ile tarihin en düşük seviyesine gerilemişti.

Haber Ara