Dolar

32,5972

Euro

34,7874

Altın

2.496,06

Bist

9.524,59

Volkswagen'den dev zarar

Bir önceki yıl 13 milyar dolara yakın kar eden Alman otomobil devi Volkswagen, geçen yıl için ise 4 milyar doları aşan zarar bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-23 15:02:38

Volkswagen'den dev zarar

Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW) Grubu, 2015 yılında 4,1 milyar Euro faaliyet zararı açıkladı. Dizel araçlardaki emisyon testi skandalıyla gündemde olan VW Grubu, 2015 yılı mali performansına ilişkin bir açıklama yaptı. Buna göre, 2014 yılında 12,7 milyar Euro faaliyet karı açıklayan VW Grubu'nun bu yılın aynı döneminde faaliyet zararı 4,1 milyar Euro seviyesinde gerçekleşti.

Grubun geçen yıl vergi öncesi konsolide zararı ise 1,3 milyar Euro ve vergi sonrası konsolide zararı da 1,4 milyar Euro olarak belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller, emisyon meselesi olmasaydı VW'nin başarılı bir yıl çıklayabileceğini belirterek, “Mevcut kriz, bugün açıklanan rakamların da gösterdiği gibi VW'nin finansal durumuna büyük bir etki yapıyor" ifadesini kullandı.

ABD'DE ARAÇ BAŞINA 5 BİN DOLAR ÖDEYECEK

Egzoz gazı skandalıyla ABD'de başı dertte olan Alman otomobil devi Volkswagen'in odün de ABD'li kurumlarla anlaştığı açıklanmıştı. 

ABD tarafından VW'ye tanınan sürenin dolmasına kısa bir süre kala, başta ABD adaleti, ABD Çevre Koruma Dairesi (EPA), Kaliforniya Çevre Dairesi (CARB) ve ilgili kurumlar arasında uzlaşmaya varılarak dava açılmasının önüne geçildi

Detaylar tam olarak açıklanmamakla birlikte, anlaşma gereğince, ABD'de söz konusu programla donatılmış VW marka dizel araç alanlara 5 bin dolar tazminat ödenmesi kararlaştırılmıştı. Ayrıca VW, otomobillerin geri çağrılması ve gerekli donanımların takılması nedeniyle oluşacak masrafları karşılayacak, yüklü miktarda ceza ödeyecek ve çevre konusunda gerekli önlemleri alacak. Bunun karşılığında ise, VW aleyhine dava açılmayacak.

Haber Ara