Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

Vodafone'dan sosyal sorumluluk atagi

Vodafone'dan sosyal sorumluluk atagi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 13:10:01

Vodafone'dan sosyal sorumluluk atagi
Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, "Özel sektör kuruluşları olarak yasalarda yazmayan sorumluluklarımızdan biri de ülkemizin sosyal ihtiyaçlarına cevap vermek" dedi.

Vodafone Türkiye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversiteli gençlere sosyal sorumluluk bilinci aşılamak için harekete geçen şirket, bu kapsamda başlattığı programla gençleri Türkiye Vodafone Vakfı'nın sosyal sorumluluk projeleriyle tanıştırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında ilk etapta, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) öğrenciler, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel'in ev sahipliğinde, engelli bireyleri topluma kazandırma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Düşler Akademisi'nin İstanbul Ataşehir'deki merkezinde ağırlandı.

Vodafone'un yıl boyunca devam edecek programının ilk etabına katılan üniversiteli gençler, Düşler Akademisi'nde yapılan faaliyetleri yerinde gözlemleme imkanı bulurken, engelli gençlerle birlikte çeşitli atölyelere de katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Süel, özel sektör kuruluşlarının, yasalarda yazmayan sorumlulukları olduğunu belirten, bunlardan birini de "Türkiye'nin sosyal ihtiyaçlarına cevap vermek" olarak açıklayan Süel şunları kaydetti:

"Vodafone Türkiye olarak sosyal sorumluluk projelerimizi güçlü proje ortakları ile Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında hayata geçiyoruz. Bununla birlikte gençlerin gerek dinamizmi gerekse yenilikçi bakış açılarıyla sosyal sorumluluk projelerine ve sivil toplum kuruluşlarına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle geleceğin sosyal sorumluluk liderlerinin yetiştirilmesine öncülük etmek istiyoruz.

Bu kapsamda yeni bir program hayata geçirdik ve sosyal sorumluluk projelerimizin kapısını üniversite öğrencilerine açtık. Dünyaya örnek olmuş Düşler Akademisi gibi sosyal sorumluluk projelerimizle gençlere dokunmayı istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının bu alanda uzmanlaşmış, fikir ve aksiyon liderliği yapacak daha fazla profesyonellere ihtiyacı var. Dolayısıyla, sosyal sorumluluk konusu, gençler için bir kariyer alternatifi de olabilir."



-"Çalışanlarımız arasında gönüllülüğü teşvik ediyoruz"



Hasan Süel, gerçekleştirdikleri bu ziyaretler ile yaşayacakları deneyimin üniversite öğrencilerinin geleceğe yönelik kararlarında etkili olabileceğine de işaret ederek, bu gibi projelerin gençlerin sosyal sorumluluk konusunda daha farklı, daha uzun vadeli düşünmelerine katkı sağladığı değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal sorumluluk projelerinde gönüllülüğün de esas olduğunu vurgulayan Hasan Süel, "Vodafone Türkiye olarak, çalışanlarımız arasında gönüllülüğü teşvik ediyoruz. Çalışanlarımızın sosyal sorumluluk projelerimize katılımını destekliyor, katkılarını çok değerli buluyoruz. Bu inançla oluşturduğumuz 'Vodafone Gönüllüleri' çatısı altında bir araya gelen yaklaşık 400 gönüllümüzün katılımıyla, Düşler Akademisi'nde eğitim gören gençlerle atölye çalışmaları, bağış kampanyaları gibi çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. ODTÜ ve İTÜ'lü gençleri de gönüllü olarak sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol almaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara