Dolar

32,5392

Euro

34,7953

Altın

2.437,62

Bist

9.722,09

Vodafone 39. İstanbul Maratonu

Göç İdaresi, Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda 'Göçmenler İçin Koş' mottosuyla halk koşusuna katıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-12 11:02:20

Vodafone 39. İstanbul Maratonu
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, "Run For Migrants" (Göçmenler İçin Koş) sloganıyla Vodafone 39. İstanbul Maratonu'ndaki halk koşusuna katıldı.

Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Abdullah Ayaz, Türkiye'de yaşayan göçmenler ve idare personel ile göç sorununa farkındalık oluşturmak için koştu. Hem göç olgusuna dikkati çekmek hem de kamuoyunda göçün çeşitliliğine vurgu yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla koşan Göç İdaresi ekibine göçmen çocuklar için yapılan çizgi karekter "Muyu" da eşlik etti.

Abdullah Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin şu anda dünyada en fazla göçmene ev sahipliği yapan ülke konumunda olduğunu belirterek, "Sayın İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği, gibi doğumuzda büyük bir yangın, batımızda maalesef büyük bir duyarsızlık var. Türkiye bu iki durum arasında kendisine sığınan insanlara elinden gelen en iyi hizmetleri vermekte." ifadesini kullandı.

Türkiye'de 4 milyondan fazla göçmene her türlü imkanın sağlandığına dikkati çeken Ayaz, şöyle konuştu:

"Biz de bu yıl bu konudaki farkındalığı arttırmak hem göçmenler hem de göçmen çocuklar için yaptığımız çalışmaları kamuoyuna aktarmak için İstanbul Maratonu'na katıldık. Bugün gece-gündüz göçmen kardeşlerimiz için koşturan mesai arkadaşlarımız ve hizmet verdiğimiz yabancılar da bizimle beraber. Göç İdaresi olarak hem kendi çocuklarımız hem göçmen çocuklar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Aramızda Nijerya'dan Lübnan'a 10 farklı ülkeden aralarında öğrencilerin de olduğu 30 göçmen arkadaşımız var."

Ekibe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan da bir süre eşlik etti.

Haber Ara