Dolar

32,5607

Euro

34,9891

Altın

2.424,58

Bist

9.722,09

Vodafone 37. İstanbul Maratonu'na doğru

Vodafone 37. İstanbul Maratonu'na doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 16:37:43

Vodafone 37. İstanbul Maratonu'na doğru
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, şiddetin bir insanlık problemi olduğunu belirterek, "Şiddet, din, dil her şeyden bağımsız olarak bütün toplumlarda görülen bir sorun" dedi.

Erdoğan, Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Maraton ve Spor Fuarı'nda yer alan KADEM standında yaptığı açıklamada, Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nun bu yılki sosyal sorumluluk teması olan "Kadına Şiddete Dur De" sloganına dikkati çekti.

Bu tema doğrultusunda KADEM olarak etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Özellikle son dönemlerde bazı kadına şiddet davalarında çok üzücü şeylerle karşılaştık. İyi hal indiriminden dolayı cezalarda indirime gidildiğini gördük. Bunlar gerçekten bizi çok çok üzüyor. Bu kararları veren hakimlerin de en azından insanlık vicdanlarında affedilmeyeceğini düşünüyorum. Bunların bir an önce düzeltilmesini bir vatandaş ve sosyal sorumluluk gönüllüsü olarak bekliyorum. Bunlar mutlaka ve hızla çözülmesi gereken sorunlar."

Erdoğan, her şeyin hukuk olmadığını ve hukukla çözülemeyeceğini ifade ederek, "Şiddet, bir insanlık problemi. Din, dil her şeyden bağımsız olarak bütün toplumlarda görülen bir sorun" dedi.

İnsanın temelinin ego tatmini, güç hırsı, öfke kontrolü gibi şeylere dayandığını, dolayısıyla ruh eğitiminin çok önemli olduğunu dile getiren Sümeyye Erdoğan, şöyle devam etti:

"Maalesef modern eğitim sisteminde, modern çağlarda bunu çok kaçırıyoruz. İnsanın yarısını oluşturan ruhu eğitmeyi hiç düşünmüyoruz. Bunların ciddi ciddi konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Halkımızı hem koşucu hem de destekçi olarak Vodafone İstanbul Maratonu'na davet ediyorum. 'Kadına Şiddete Dur De, Sen De Konuş Sende Koş.' Maratonda orada olacağım, herkesi bekliyoruz."

Açıklamanın ardından Sümeyye Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile Burak Kut, Gülben Ergen, Pascal Nouma gibi sanat ve spor dünyasından ünlü isimler, KADEM gönüllüleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Erdoğan, Kan ve Gümüşdağ, Maraton ve Spor Fuarı'ndaki stantları ziyaret etti.

Erdoğan ve Kan, Okçular Vakfı standını ziyaretlerinde, eğitmenler eşliğinde ok atma denemesinde bulundu.

Haber Ara