Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

'Vize serbestisi onaylanmazsa, mülteci anlaşmasına uymayız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'nin Türk vatandaşlarına vize serbestisini onaylamaması halinde, Türkiye'nin de mülteci anlaşmasına uymayacağını

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-02 16:10:32

'Vize serbestisi onaylanmazsa, mülteci anlaşmasına uymayız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'nin Türk vatandaşlarına vize serbestisini onaylamaması halinde, Türkiye'nin de mülteci anlaşmasına uymayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalyan devlet televizyonu RAI News 24'e mülakat verdi. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, darbe girişiminin ardından Türkiye'ye gelmeden Türkiye ile ilgili konuşmaması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer İtalya parlamentosu bombalansaydı ne olurdu? İtalyan olan Mogherini, nasıl tepki verirdi? Bombalamanın doğru şey olduğunu söyler miydi? Bunun ardından edişe duyacağı şey tutuklamalar olur muydu?" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin Türk vatandaşlarına vize serbestisini onaylamaması halinde Türkiye'nin de artık mülteci krizi ile mücadelede AB ile yaptığı mülteci anlaşmasına uyulmayacağını kaydetti.

Darbe girişimin ardından açıklamalarda bulunan Mogherini, hukukun üstünlüğüne dikkat çekmiş, tutuklamalardan endişe duyduğunu ifade etmişti.

Haber Ara