Dolar

32,5798

Euro

34,9832

Altın

2.425,63

Bist

9.722,09

Viyana'da esrarengiz cinayetler

Köklü bir tarihi olan ve Avrupa'nın kültürel lokomotifi olarak adlanırılan Avrusturya'da son dönemde gerçekleşen 'cinayetler' ülkede büyük bir panik havası oluşturuyor. Başkent Viyana'da sadece Ocak ayında 3 kadın cinayeti gerçekleşti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-21 12:42:55

Viyana'da esrarengiz cinayetler

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen kadın cinayetleri tüm önlem ve önleyici yasalara rağmen sürüyor. Türkiye genelinde 2018 yılının ocak ayında erkekler tarafından 28 kadın öldürüldü.

Ulusal medya tüm bu cinayetleri yayınlarken Avrupa istatisliklerine dikkat çekiyor fakat, kıta Avrupasında yaşananlar örnek alınacak bir durum içermiyor.

2019'a girer girmez Avrupa'nın kültürer lokomotifi olarak adlanırılan Avrusturya'nın başkenti Viyana'da yaşanan cinayetler 'korku filmi' seneryolarını aratıyor.

25 GÜNDE 3 CİNAYET İŞLENDİ

Her şey 8 Ocak günü başladı. 37 yaşındaki bir adam Viyana'nın arka sokaklarında çocuklarının gözleri önünde 40 yaşındaki eşini defalarca bıçaklayarak öldürdü. Tam bir gün sonra ise Viyana'nın doğusunda polis ekipleri yeni bir cinayet ihbarı aldı. O bölgede de 35 yaşındaki bir adam karısını bıçak darbeleri ile katletti.

Takvimler 18 Ocak'ı gösterdiğinde Wodica-Park bölgesinde genç bir kadın ölü olarak bulundu. İlk belirlemelere göre 16 yaşındaki genç kadının boğularak öldürüldüğü anlaşıldı. Polis şimdi katil zanlısını arıyor.

POLİS KADINA TECAVÜZ ETTİ

Viyana tüm bu cinayetlerle korku dolu günler geçirirken Avusturya'nın Linz kentinden kan donduran bir haber geldi.

Eferdink bölgesinden Linz kentine gelen 18 yaşındaki bir kadına kendini polis olarak tanıtan saldırgan 'Uyuşturucu testi' bahanesi ile kadını kalabalıktan uzak bir bölgeye götürdü.

Ardından kadına cinsel saldırıda bulunarak tecavüz etti.  Sahte polis kaçarak izini kaybettirdi. Ardından Avusturya polisi tarafından yakalandı.

AVUSTURYA'DA İŞLENEN CİNAYETLER

Avusturya suç istatistiklerine göre 2018 yılında, 41'i Avusturyalılar, 35'i yabancılar tarafından olmak üzere toplam 76 cinayet işlendi.

Avusturya siyaseti İslamafobi içerikli söylemleri ile ülkedeki suçları göçmenlerin üzerine atmaya çalışsada İçişleri Bakanlığı'na göre 2018'de Suriyelilerin karışmış olduğu bir adam öldürme vakası yaşanmadı.

Kaynak: diepresse

Haber Ara