Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

'VIP Dinleme' iddianamesi tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamlarının da olduğu 402 kişinin usulsüz dinlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, 138 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-21 16:34:09

'VIP Dinleme' iddianamesi tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamlarının da olduğu 402 kişinin usulsüz dinlendiği iddiasıyla yürütülen "VIP Dinleme" soruşturması kapsamında, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ileYurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 138 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

AA'nın haberine göre; Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük'ün hazırladığı iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede şüphelilere, "silahlı terör örgütü üyeliği", "kişiler arası aleni olmayan konuşmaları dinleme", "iftira", "evrakta sahtecilik" ve "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlamaları yöneltildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde yapılan usulsüz dinlemelerin esas alındığı iddianamede, bazı tanıkların ve gizli tanık "Bulut"un ifadelerine de yer verildi.

Şüphelilerin, merhum gazeteci Mehmet Ali Birand, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski bakan Namık Kemal Zeybek, eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Yavuz Ataç, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Kurul Üyesi Zekeriya Gökşenli, Hürriyet gazetesi eski İcra Kurulu Üyesi Yalçın Balcı, eski İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, eski MHP Milletvekili Koray Aydın, eski Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Ertürk ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de aralarında bulunduğu bazı kişileri usulsüz dinlediği ileri sürülüyor.

İddianamede, şüphelilerin hukuka aykırı dinlemeleri, 'FETÖ'nün amaçları doğrultusunda gerçekleştirdikleri öne sürüldü.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara