Dolar

32,4799

Euro

34,6017

Altın

2.483,12

Bist

9.569,34

Viktoria: İstanbul'a kazanmak için geldik

Benfica Teknik Direktörü Vitoria, İstanbul'a kazanmak için geldiklerini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 14:50:26

Viktoria: İstanbul'a kazanmak için geldik

AA'nın haberine göre, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. karşılaşmasında 21 Ekim Çarşamba günü Galatasaray'a konuk olacak Benfica'nın teknik direktörü Rui Vitoria, İstanbul'a kazanmak için geldiklerini ifade etti.

Karşılaşmanın oynanacağı Türk Telekom Arena'da düzenlenen basın toplantısına oyuncusu Andre Almeida ile katılan Vitoria, gazetecilerin soruları yanıtladı.

Galatasaray gibi ciddi bir rakibe karşı oynayacaklarını kaydeden Vitoria, "Gerek takım kalitesiyle, gerekse isim isim oyuncularıyla çok önemli bir rakibimiz var. Her şeyden önce, rakibimize saygı duyarak maça çıkacağız. Amacımız, elimizden gelen her şeyi yapıp, kazanmak. İstek ve arzumuzu sahaya yansıtıp, buradan galip ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

Takımda değişiklik yapıp yapmayacağı konusunda yöneltilen bir soru üzerine Portekizli teknik adam, "Biz sahaya isteğini yansıtan bir takım sürmeye çalışıyoruz. Oyuncularım da bu konuda önemli yol kat ettiler. Çok fazla değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Tabii ki her maçın farklı bir stratejisi vardır ama genel anlamda çok büyük bir değişiklik olmayacak" ifadelerini kullandı.

"Vitor Pereira ile görüşmedim"

Rui Vitoria, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile Galatasaray maçı hakkında bir görüşmesinin olmadığını belirtti.

Bir soru üzerine, "Pereira ile görüşmedim. Zaten bizim bu analizleri yapan, maçları takip eden bir ekibimiz var" diyen Vitoria, "Bu ekibimiz gerekli raporları, tüm rakipler için hazırlıyor. Galatasaray karşılaşması da aldığımız raporlara göre hareket edeceğimiz bir müsabaka" değerlendirmesinde bulundu.

"Önemli olan 3 puanı almak"

Vitoria, Galatasaray karşısında alacakları olası bir 3 puanın, hem Benfica'nın "Devler Ligi"nde üst üste 3. maçını kazanması, hem de Türkiye'de ilk kez galip gelmesi anlamı taşıyacağının aktarılması üzerine, şunları söyledi:

"Bu maç benim için herhangi bir rekor denemesi olmayacak. Önemli olan 3 puanı almak. Sonuca göre rekorlar gelecekse veya tarih yazılacaksa, bunu Benfica yapacak. Bu anlamda oyuncu isimlerinin veya teknik direktörün bir anlamı yok. Yarınki karşılaşmada hedef, herhangi bir maç gibi, rakibe de saygı göstererek başarılı olmak."

Türk Telekom Arena'da kendilerini zor bir atmosferin beklediğinin söylenmesi üzerine Portekizli çalıştırıcı, "Biz bu atmosferlere alışığız. Sıkıntı teşkil edeceğini zannetmiyorum. Zaten sahaya ayak bastığınız andan itibaren akıllarda atmosfer değil, maçın kendisi olacaktır. Güzel, heyecanlı bir ortam olacak ama saha içinde bizi etkileyeceğini zannetmiyorum" diye konuştu.

 

Haber Ara