Dolar

32,5027

Euro

34,7530

Altın

2.495,33

Bist

9.524,59

Vicente Amigo Türkiye'de

Flamenko'nun sihirbazı, sihirli parmak, Grammy ödüllü Vicente Amigo uzun bir aradan sonra CRR sahnesinde.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-17 11:11:03

Vicente Amigo Türkiye'de

Serkan Güzel/Timeturk

1967 yılında Guadalcanal, Sevilla'da dünyaya gelen ünlü gitarist Vicente Amigo, El Merengue (Rafael Rodríguez Fernández) ve El Tomate (Juan Muñoz Expósito) gibi usta isimlerden sekiz yaşındayken gitar eğitimi almaya başladı. 15 yaşında ise daha sonra birkaç yıl boyunca grubunda çalışacağı büyük sanatçı Manolo Sanlúcar'ın çırağı oldu. Konserlere yoğunlaşmak ve yaşıtları arasında kendi stilini oluşturmak için sanatçıyla yollarını ayırdı. 

1991' de ilk solo albümü̈ olan “De Mi Corazon Al Aire” i çıkarıdı. La Unión (1988), Extremadura (1988) ve Cordoba(1989) gibi önemli flemenko gitar ödüllerini kazandı. Camarde La Isla ile birlikte "Soy Gitano (Çingeneyim)" albümünde çalan Vicente Amigo, 1991'de Bob Dylan, Keith Richards, Phil Manzanera, Joe Cocker gibi isimlerin de katıldığı Sevilla'daki Uluslararası "Leyendas de la Guitarra (Gitar Efsaneleri)" festivaline Paco de Lucia ile birlikte flamenkonun temsilcisi olarak katıldı. 

v2

İlk solo albümü "De Mi Corazon Al Aire (Yüreğimden Göğe)"nin yayınlanmasının ardından Rafael Alberti'ye adadığı "Concierto Flamenco Para Un Marinero En Tierra (Karadaki Bir Denizci İçin Flamenko Konseri)" albümünü çıkarır. Martinica 92 festivalinde Stanley Jordan ile aynı sahneyi paylaştıktan sonra Milton Nascimento, Wagner Tiso, Al Di Meola, JoBosco gibi isimlerle birlikte çalışmaya başlar. 1995'de ikinci albümü olan, Paco de Lucia ile de ortak çalıştığı "Vivencias Imaginadas (Hayali Deneyimler)" müzikseverlerle buluşur. 

İki yıl sonra da üçüncü albümü "Poeta" raflarda yerini alır. 1998 Nisanında "En İyi Flamenko Sanatçısı" ve "En İyi Flamenko Bestecisi" dallarında İspanyol Müzik Ödülleri'ni alan Vicente Amigo, 1998'de Jose Merce'nin "Del Amanecer (Şafaktan)" albümüne gitarıyla eşlik eder ve İspanyol Ulusal Balesi için "Poeta" albümünü sahneler. 1999 Nisanında ise "En İyi Flamenko Bestecisi" dalında yeniden İspanyol Müzik Ödülü'nü alır. 

v3

2000 yılında profesyonel kariyerine büyük prestij getiren "Endülüs Madalyas" ile ödüllendirilen sanatçı aynı yılın Ekim ayında, kendisine Latin Grammy ödüllerinde "En İyi Flamenko Albümü" ödülünü kazandıran "Ciudad de Las Ideas (Fikirler Kenti)"ni çıkarır. Bu albümle İspanya'nın en önemli ödüllerinden Premio Onda'yı da alan Vicente Amigo, Cordoba şehri tarafından "şehrin oğlu" ünvanı ile ödüllendirilir.

v1

Bu konser kaçmaz!

Haber Ara