Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Veysel Eroğlu: 'Bu bomba ABD'nin Japonya'ya attığı atom bombasının 100 katı'

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dünyada küresel anlamda büyük bir yarış olduğunu kaydederek, 'Bakıyorsunuz Kim Jong denilen vatandaş hidrojen bombası denemesi yapıyor. Bu bomba var ya ABD'nin Japonya'ya attığı atom bombasının belki 100 katı yani neredeyse deprem etkisi yapıyor. Dolayısıyla dünyada şu anda büyük bir yarış var. Bu yarışı kazanan milletler ayakta kalır' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-04 12:59:48

Veysel Eroğlu: 'Bu bomba ABD'nin Japonya'ya attığı atom bombasının 100 katı'


Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı programı kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar'da, Çay İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı. Belediye meydanında gerçekleştirilen programa Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Hatice Özkal, Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin güçlü olması için daha fazla çalışması gerektiğini belirterek, büyük hedeflerinin olması gerektiğini dile getirdi. Dünyada büyük bir yarış olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Bakıyorsunuz Kim Jong denilen vatandaş hidrojen bombası denemesi yapıyor. Bu bomba var ya ABD'nin Japonya'ya attığı atom bombasının belki 100 katı yani neredeyse deprem etkisi yapıyor. Dolayısıyla dünyada şu anda büyük bir yarış var. Bu yarışı kazanan milletler ayakta kalır. Kazanamayan milletler tarihten silinir. Dolayısıyla biz büyük bir milletiz, şanlı bayrağımızı daha da ileri taşıyacağız inşallah" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE BÜYÜK BİR KARGAŞA ÇIKARIP SURİYE'YE BENZETMEK İSTEDİLER"

Konuşmasında daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişimi üzerinden Fetullahçı terör örgütü aracılığı ile batılı devletlerin Türkiye üzerinde bölme planlarına değinen Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Bin yıl sonra 2071 yılında Allah'ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti gerçekten dünyada küresel bir güç olacak. Türkiye'nin bahtı açık yıldızı parlak. Tek şart şu birlik beraberlik kardeşliğimizi daha da pekiştirelim. Şevkle ve heyecanla büyük hedeflere doğru ilerleyelim. Şunu unutmayalım büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Biz ise şanlı bir tarihimiz var. Gerçekten büyük bir milletiz. Asırladır dünyaya hakim olmuşuz. Allah'ın izniyle bu millet nice büyük destanlar yazacaktır. Zaten bunu 15 Temmuz'da da bu millet gösterdi. Bakın 15 Temmuz'da böyle 30 yıldır hazırlanmış dış kaynaklı büyük bir plan yapılmış bir hain elebaşı olarak oraya konulmuş ve 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulundu. Tarihimizin en alçak en kanlı darbe girişimi budur. Milletimizin kahramanlığı tabi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti bütün herkesi gayreti neticesinde bu hain alçak darbe girişimi püskürtüldü. Maksat neydi biliyor musunuz? Türkiye'de büyük bir kargaşa çıkarıp Suriye'ye benzetmek ve bir taraftan Güney Doğu'dan işgal hareketi başlatmaktı. Ben şuna inanıyorum bu hain devletlerin üzerimizde plan proje hazırlayan hile desise uygulayan devletlerin bir hesabı varsa Cenab-ı Allah'ında bir hesabı var. Dolayısıyla Allah'ın izniyle onların hesapları boşa çıkacaktır her zaman çünkü Allah bu milletle beraber. Buna yürekten inanıyorum."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından vatandaşlar ile bayramlaştı.

Haber Ara