Dolar

32,5141

Euro

34,5732

Altın

2.493,98

Bist

9.548,09

Vergi indirimi tekrar uzatılmayacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal vergi indirim süresinin uzatılmasına ilişkin talepleri değerlendirdi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-01 12:46:39

Vergi indirimi tekrar uzatılmayacak

Memleketi Bayburt'ta bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal Kurban Bayramı namazını Yakutiye Camisi'nde kıldı. Namaz sonrası Bakan Ağbal vatandaşlarla bayramlaştı. Bakan Ağbal daha sonra kentte bir otelde partisinin teşkilat mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek bayramlaştı.

Ekonomide çok hızlı toparlanmayı sağladıklarının altını çizen ve vergi indirimi süresinin uzatılmayacağını duyuran Bakan Ağbal şöyle devam etti:

“Hükümet olarak aldığımız kararlar çerçevesinde ekonomide çok hızlı toparlanmayı da sağladık. İlk çeyrekte yüzde 5 büyüdük, inşallah ikinci çeyrekte yüzde 5'i aşan büyümeyi de yakalayacağız. Yılın tamamında da yüzde 5'in üzerinde büyümeyi hükümet olarak, ülke olarak göğüsleyeceğimizi düşünüyorum. Bütün göstergeler olumluya gidiyor. Bugün hükümet olarak aldığımız birçok karar var. Para politikası, ekonomiye destek olma noktasında çok önemli kararları özellikle Ocak ayı içerisinde aldık. İlk andan itibaren sağlam bütçe disiplininin bize verdiği imkânı kullanarak özellikle kamu maliyesi üzerinden çok ciddi anlamda ekonomiye destek verdik, vergi indirimleri yaptık. Bunlar kolay değil. Şimdi gerçi herkes ‘tekrar uzatın.' diyor ama uzatmayacağız. Vergi indirimlerinin bir geçici vergi indirimi olduğunu baştan itibaren söylemiştik ve ekonomide şu anda yakalamış olduğumuz ivme son derece olumlu. 2018 yılında da Türkiye ekonomisinde bu ivmenin devam edeceğini söyleyebilirim."

 

Haber Ara