Dolar

32,3285

Euro

35,0907

Altın

2.295,89

Bist

9.036,63

Vergi borçluları, 31 Mayıs'a kadar gecikmiş borçlarını ödeyebilecek

Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, Denizli Ticaret Odasını ziyaret etti. Öztaş, vergi borçları hakkında açıklamalarda bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-11 17:18:39

Vergi borçluları, 31 Mayıs'a kadar gecikmiş borçlarını ödeyebilecek
Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, Denizli Ticaret Odasını ziyaret etti. Öztaş, vergi borçları hakkında açıklamalarda bulundu.

Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, Grup Müdürleri Recep Ömeroğlu, Fatih Erdoğan, Saraylar Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Dayan ve Strateji Müdürü Hasan Hüseyin Kurban, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile biraraya geldi.

Denizli Ticaret Odasında yaptığı konuşmada, vergi borçlarında yapılandırma yapan mükelleflerin 1 ve 2'nci taksit ödemelerini 31 Mayıs'a kadar yapmaları gerektiğini belirtti.

19 Ağustos 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Kanun ile ilgili bilgiler veren Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, "Bazı vatandaşlarımızın, Kasım 2016 ayında ödemelerini yapmamaları nedeniyle Kanundan yararlanma hakları sona ermiş, ancak Kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verilmiştir. Yapılan düzenleme gereğince, yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecektir. Böylece, Kanundan yeniden yararlanma imkânına kavuşmuş olacaklardır" dedi.

Ayrıca Öztaş, kanun kapsamında yapılandırılan tutarları ödemeyen borçlular Mayıs ayı sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden yararlanabileceklerini kaydetti.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ise, "Kanun kapsamında borçlarının yapılanlara Mayıs ayı sonuna kadar süre tanınması çok yerindeydi. Şimdi bu ay sonunda yapılandırma borçları ödenecek. Üyelerimiz ve kamuoyunun bilgilendirilmesi için bizleri ziyaret etmeniz bizleri memnun etti. Denizli yararına olacak her türlü konuda biz var olmaya hazırız. Bununla ilgili de gereken hassasiyeti gösterip, bilgilendirmelere yapacağız" diye konuştu.

Haber Ara