Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

Venezuela

Venezuela, Güney Amerika Kıtası'nda yer alır. Ülkenin başkenti Caracas’dır.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 17:21:00

Venezuela

Venezuela, Güney Amerika Kıtası'nda yer alır. Ülkenin başkenti Caracas'dır.

GELİŞMİŞ SOSYAL HAYAT 

2009 yılında yapılan nüfus tahminene göre bölgede yaklaşık 28.946.101 kişi yaşamaktadır. Bu nüfusun büyük çoğunluğunu melezler oluşturmaktadır. Kültürlerine sahip çıkan bu ülkede sosyal hayat gelişmiş durumdadır. Dini mensuplarının büyük bir kısmı Katoliklerden oluşur. Aynı zamanda nüfusun %85 ‘i okuma yazma bilirken, eğitim 14 yaşına kadar zorunludur. Ülkenin yüzölçümü 916.445 kilometrekare olurken; Guyana, Brezilya ve Kolombiya sınır komşularıdır.

TROPİK İKLİM

Ülkenin yarısına yakın bir alanı ormanla kaplıyken küçük çalılar da mevcuttur. Tropik bir iklime sahip olan bu ülkede kuzeydoğudan soğuk ve kuru alize rüzgarları hakim olur. Sıcaklık yüksekliğe bağlı olarak değişkenlik gösterirken alçak kesimler de hava sıcak ve nemlidir. Fakat yüksek kesimlerde bu durum değişir ve yerini gündüzleri ılıman geceleri soğuk hava alır.

DÜNYANIN EN ÇOK PETROL REZERVLERİ

Ekonomisi petrol ürünlerine bağlı olurken, bölgede hükümet kontrolünde çalışmalar yapılır. Demir madenciliği, çelik üretimi ve petrol sanayisi gelişmiş durumda olurken diğer ülkelere ihraç edilmektedir. Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda dünyanın en büyük petrol rezervleri bu ükede mevcuttur.

TARIM İHRACATI YOK

Tarım bu bölgede çok fazla gelişmediği için tarım ürünlerinin ihracatı yapılmamaktadır. Bu yüzden hükümet tarım ürünlerini artırmak için çalışmalar yapmaktadır. Yetiştirilen ürünler arasında kahve, pirinç ve çeşitli meyveler bulunmaktadır. Ulaşım ağı gelişmiş olurken karayolları uzunluğu 100.571 metredir. Ayrıca bulunan petrol boru hatları da limanlara ve şehirlere kolay bir şekilde uzamaktadır.

Haber Ara