Dolar

32,6011

Euro

34,8170

Altın

2.493,56

Bist

9.473,85

Venezuela, ilaç yardımlarına teşekkür etti

Venezuela Devlet Başkanı Maduro Rusya Devlet Başkanı Putin ve Pan American Health Organization adlı bir örgüte krizdeki ülkesine yaptıkları ilaç desteği nedeniyle teşekkür etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-22 16:30:17

Venezuela, ilaç yardımlarına teşekkür etti

TIMETURK | ÇEVİRİ

Venezuela Devlet Başkanın Nicolas Maduro Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Pan American Health Organization (PAHO) adlı bir örgüte krizdeki ülkesine yaptıkları ilaç desteği nedeniyle teşekkür etti.

Maduro, “Pan American Health Organization'a ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilaç tedariğinin istikrarlı olması nedeniyle minnettarlığımı sunuyorum. Her hafta zamanında ulaştırılıyor” dedi.

"ÖDEMESİNİ VENEZUELA HÜKÜMETİ YAPACAK"

Maduro yardımların karşılıksız olmadığını da belirterek "Bunun ödemesini kim yapacak? Venezuela hükümeti yapacak. Bütün zorunluluklarımızı geri ödeyeceğiz” yorumunu yaptı. Rusya'dan Venezuela'ya 7.5 ton ilaç desteğinin gönderildiğini aktardı. Ülkesinin finansal ve ekonomik bağlamda Amerika'nın emperyalist hükümetinin cezalandırması ve engellenmesi koşulları altında yaşadığını belirten Başkan Maduro, Çin, Türkiye, Küba, Filistin ve Hindistan'ın da kendilerine ilaç gönderdiğini ekledi.

Başkan Maduro ülkesinin aynı zamanda Avrupa Birliğinden de insani yardım almayı kabul almayı kabul ettiklerini söyledi.

Maduro, “Başkan yardımcımız Avrupa Birliği İletişim Grubu ile önemli bir toplantı yaptı ve Birleşmiş Milletler sistemi dahilinde 2 milyar Euro'luk teknik insani yardım teklifini kabul ettiklerini” Periscope kanalından aldıklarını ifade etti.

AVN Haber Ajansı Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı ilaç listesini ve gıda ürünlerini verilecek olan bu yardım çerçevesinde sunduğunu duyurdu.

Öte yandan Venezuela muhalefeti de birçok ülkeden toplanan yardımları reddediyor ve sınırdan geçmesini engelliyor.

Haber Ara