Dolar

32,4278

Euro

34,7818

Altın

2.474,31

Bist

9.530,47

Venezuela'daki olaylarda 4 kişi öldü

Venezuela'da gıda krizi nedeniyle ülke genelinde devam eden yağmalama ve ayaklanma olaylarında ölenlerin sayısı 4'e çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-16 13:34:38

Venezuela'daki olaylarda 4 kişi öldü

Merida kentindeki sağlık yetkilileri, salı günü çıkan kargaşada silahla vurulan 17 yaşında bir gencin dün gece hastanede hayatını kaybettiğini söyledi.

AA'nın haberine göre; Başkent Caracas'ta kalabalık bir işçi grubu, devlet başkanlığı sarayı yakınlarında yol kapatarak gıda sıkıntısını protesto etti. "Yemek istiyoruz, mango istemiyoruz" diye slogan atan göstericilere Venezuela Ulusal Güvenlik Birimi ve polis sert müdahalede bulundu.

"Ülke genelinde günde 10 yağmalama hadisesi yaşanıyor"

Venezuela Şiddet İzleme Örgütü Direktörü Roberto Briceno Leon, yaptığı açıklamada, açlıktan dolayı yağmalamaların devam edeceği uyarısında bulundu. Hükümetin aldığı önlemleri de yetersiz bulan Leon, "Atılan adımlar hem yetersiz kaldığı hem de siyasetçiler tarafından kendi amaçları doğrultusunda kullanıldığı için insanlar, yağmaya ve hırsızlığa yöneliyor." diye konuştu.

Örgütün verilerine göre, ülke genelinde günde 10 yağmalama hadisesi yaşanıyor.

Maduro'nun 'ekonomik savaşı'

Gıda Bakanı Rodolfo Marco Torres, geçen hafta başkent Caracas'ta yaptığı açıklamada, gıda krizi sorununun yüzde 70'inin ithal edilen temel gıda maddelerinin ailelere dağıtılmasıyla çözüleceğini belirtmişti.

Pirinç, şeker, mısır ve fasulyeden oluşan 115 bin tonluk temel gıda maddelerinin devlet tarafından satın alındığını söyleyen Torres, dağıtım işleminin ülke genelinde oluşturulan 15 bin 900 "Yerel Üretim ve Dağıtım Komitesi" (CLAP) eliyle yapılacağını söylemişti.

Torres, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun "ekonomik savaş" olarak nitelendirdiği ekonomik krizden çıkış için ülkenin elit kesimi ve muhalefetiyle mücadele amacıyla bu yönteme başvurma kararı aldığını ifade etmişti.

Maduro, ülkedeki gıda üreticileri ve süpermarketleri fiyat spekülasyonu için gıda stoklamakla suçlamıştı.

Haber Ara