Dolar

32,5392

Euro

34,7953

Altın

2.437,62

Bist

9.722,09

Venezuela'da sokaklar karıştı: Chavez heykelini yakıp astılar

ABD'nin Venezuela muhalif liderini geçici devlet başkanı olarak tanıması, Caracas sokaklarında da karşılık buldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-24 09:38:22

Venezuela'da sokaklar karıştı: Chavez heykelini yakıp astılar

Dün gece saatlerinde Beyaz Ev Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını duyurdu.

Kararın açıklanmasının hemen ardından ortalık karıştı. Amerika yanlıları ve Maduro yanlıları sokaklara indi.

venezuela CHAVEZ HEYKELİNE SALDIRI

Ülkenin eski liderlerinden Hugo Chavez'in Caracas'ta bulunan heykeline bir grup eylemci saldırı düzenledi. Heykeli ateşe veren göstericiler Chavez'i yaktı.

Yakmayla da yetinmeyen öfkeli grup daha sonra kaide üzerinde bulunan heykelin kolunu, bacağını kırdı parçaladı. Parçalanan heykel bir üst geçidin üzerinden iple bağlanarak sallandırıldı. bu görüntüler akıllara Irak işgali sırasında provakasyon sonucu yıkılan Saddam heykelini getirdi.

images

SOKAKLARDA ABD BAYRAKLARI

Yüzde 60'tan fazla oyla Devlet Başkanı olan Maduro'ya karşı halkın bir kısmı sokaklara çıkarak gösteri düzenlerken göstericilerin ellerindeki ABD bayrakları da dikkat çekti. TRUMP'TAN ASKERİ OPERASYON AÇIKLAMASI

Donald Trump yaptığı yazılı açıklamayla siyasi ve diplomatik gücünün tüm ağırlığını kullanacağının mesajını verirken,  askeri müdahale seçeneği konusunda  "Şu an hiçbir şeyi değerlendirmiyoruz ama bütün seçenekler masada" dedi.

Haber Ara