Dolar

32,6011

Euro

34,8170

Altın

2.493,56

Bist

9.473,85

Venezuela'da muhalefetin önemli ismine kamu görevinden men

Venezuela'da muhalefetin önemli ismine kamu görevinden men

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 12:20:41

Venezuela'da muhalefetin önemli ismine kamu görevinden men
Güney Amerika ülkesi Venezuela'nın önde gelen muhalif isimlerinden Maria Corina Machado, bir yıllığına kamu görevinden men edildi.

BBC'nin haberine göre Machado, men kararının ardından sosyal paylaşım sitesinden hükümeti eleştirerek, "Diktatörler gibi davranıyorlar" mesajını paylaştı. Kongre'nin eski üyelerinden Machado, kararı temyiz etmesi için kendine 15 gün verildiğini belirtti.

Hükümet, Machado'nun hangi sebeple kamu görevinden men edildiği konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Machado, men kararıyla aralık ayında yapılacak genel seçimde aday olamayacak.

Seçimleri izlemek için 2002'de sivil toplum örgütü Sumate'yi kuran Machado, 2014'teki hükümet karşıtı gösterilerde önemli bir rol oynamıştı. Panama'daki Amerika Devletleri Örgütü konferansında ülkesindeki siyasi krizle ilgili konuşma yapması için yapılan teklifi kabul etmesinin ardından milletvekilliği düşürülen Machado hakkında Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu öldürmek için yapılan planlarda yer almak iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Maduro, yardımcılığını yaptığı eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından 15 Nisan 2013'te yapılan seçimde iktidara gelmişti. Uyguladığı politikalar, yüksek enflasyon ve artan şiddet olayları nedeniyle eleştirilen Maduro'ya karşı 12 Şubat 2014'te başlatılan gösterilerde 30 kişi yaşamını yitirmişti.

Venezuela'da muhalefetin önde gelen bir başka ismi Daniel Ceballos da genel seçimlerde aday olduğunu açıklamış ancak kamu hizmetlerinden men edilmişti. Ülke basını Ceballos'un mal bildiriminde bulunmadığı gerekçesiyle men edildiğini yazmıştı.

Haber Ara