Dolar

32,3544

Euro

35,1415

Altın

2.301,58

Bist

9.079,97

Venezuela'da Maduro askerlerle bir kez daha yürüdü

Venezuela'da askerler 30 Nisan'daki darbe girişimi sonrasında ikinci kez Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun başkanlığında bağlılık yürüyüşü yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-19 09:04:05

Venezuela'da Maduro askerlerle bir kez daha yürüdü

Maduro, dün Aragua eyaletini ziyaret ederek binlerce asker ve subayla birlikte bağlılık yürüyüşü gerçekleştirdi. Maduro, etrafında askerler ve zırhlı araçlarla birlikte iki kilometre yürüdü.

Venezuela lideri Maduro, daha sonra bazı askerleri başarılarından dolayı ödüllendirdi ve ABD emperyalizmini eleştirdi.

99_15

"ELLERİMİZDE SİLAHLARIMIZLA BEKLİYORUZ"

Sputnik'in haberine göre Maduro'nun eleştirisinin ardından askerler, “Sadece savaşanlarındır var olma hakkı. Asla işgal edemezsin benim vatanımı. Dinle küçük gringo, biz hazırız. Bekliyoruz, ellerimizde silahlarımız” ifadelerini kullandı.

94

Oda TV'nin aktardığına göre Maduro 6 bin 500 askerin katıldığı yürüyüşte yaptığı konuşmada “Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet, birlik, bağlılık ve geleceği kurma yolunda yürümeyi sürdürecek. Asla vazgeçmeyeceğim, halkıma ihanet etmeyeceğim ve çağrıldığım her savaşın cephesinde olacağım. Venezuela'nın ve silahlı kuvvetlerin geleceği konusunda içim rahat” dedi.

98

NORVEÇ'TEKİ DİYALOG GÖRÜŞMELERİ

TeleSUR'da yer alan habere göre Maduro, Norveç'in başkenti Oslo'da hükümet ile muhalefet temsilcileri arasında gerçekleşen görüşmeleri doğruladı.

Ülkede barış ve egemenliğin korunması için iç diyalog çağrısını yineleyen Maduro, Norveç arabuluculuğunda muhalefetle diyalog için yeni bir sürecin başladığını duyurdu.

Aragua ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Maduro, Norveç'teki görüşmelere hükümeti temsilen İletişim ve Enformasyon Bakanı Jorge Rodriguez ile Miranda eyalet valisi Hector Rodriguez'in katıldığını söyledi.

MADURO ve ASKERLER DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN BİR KEZ DAHA YÜRÜMÜŞTÜ

Venezuela Başkanı Maduro, 30 Nisan'daki darbe girişiminden iki gün sonra Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ve kuvvet komutanlarının da eşlik ettiği, yüzlerce askerle yürüyüş yaptı. Maduro'nun askerlerle birlikte yürüyüşü, devlet televizyonunda da yayınlanmıştı.

 

 

 

Haber Ara