Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Venezuela'da hükümet yanlısı bir kişi ateşe verildi

Venezuela'da devam eden hükümet karşıtı gösterilerde protestocuların, başkent Caracas'ta hükümet destekçisi bir genci ateşe verdiği bildirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-22 23:07:52

Venezuela'da hükümet yanlısı bir kişi ateşe verildi

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Caracas'ta protestocuların hafta sonu hükümet destekçisi 21 yaşındaki Orlando Zaragoza'yı üzerine benzin dökerek yaktığını belirtti.

"Nazi-faşist" unsurların muhaliflerin içine iyice yerleştiğini savunan Maduro, gencin vücudunun neredeyse tamamının yandığını ve hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Maduro, "Venezuela'da Nazi-faşist etkinin karşı devrimi yükseliyor. Nazi-faşist etki, binlerce vatandaşın duygu ve düşüncelerini etkiledi. Bu vatandaşlar, tek suçu Venezuelalı, Chavez yanlısı veya devrimci olmak olan kişilere baskı yapma hakkı olduğuna inanıyor. Bu terörizmdir." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, saldırının görgü tanıkları yerel medyaya yaptıkları açıklamada, Zaragoza'nın göstericileri soymaya çalışırken yakalandığını iddia etti.

Sosyal medyada yer alan videolarda, kalabalıktan kaçmaya çalışan bir erkeğin bedeninin yandığı görülüyor. Olayla ilgili soruşturma açıldığı öğrenildi.

 

Haber Ara