Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

Venezuela: Amerikan yaptırımlarını destekleyenler vatana ihanetten yargılanacak

Hükümet yanlılarından oluşan Venezuela Kurucu Meclisi, ABD’nin empoze ettiği yaptırımları destekleyenlerin ‘‘vatana ihanet’’ suçlamasıyla yargılanmasına karar verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-30 18:51:27

Venezuela: Amerikan yaptırımlarını destekleyenler vatana ihanetten yargılanacak

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Washington yönetimi, geçtiğimiz hafta uzun zamandır ekonomik sorunlarla boğuşan Venezuela'ya birtakım finansal yaptırımlar uyguladı. Venezuela Başkanı Nicolas Maduro bu hareketi "yasa dışı" olarak tanımladı ve ABD'nin amacının petrol zengini ülkenin ekonomisini zayıflatarak halkına diz çöktürmek olduğunu söyledi.

Kurucu meclisin önde gelen üyelerinden Diosdado Cabello, "Başkan NicolasMaduro'nun, Venezuela halkına karşı yapılan bu ahlak dışı kampanyayı destekleyenlerin yetkili makamlarca yargılanmasına yönelik yaptığı çağrıyı kabul ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Kurucu Meclisin lideri olan eski Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez, bu açıklamanın ardından Yargıtay'ın yakın gelecekte birtakım soruşturmalar başlatacağını belirtti.

Yaklaşık üç saat süren görüşmede, meclis üyeleri muhalif politikacıları yaptırımları desteklemekle suçladı. Görüşmede önemli yer verilen konulardan biri de muhalefetin yayınladığı ve Trump'ın yaptırımlarının övüldüğü bildiriydi.

Başkan Chavez muhalifleri, ABD'nin yardımını alarak Venezuela'ya karşı ‘‘ekonomik savaş'' açmakla suçluyor.

Kaynak: Reuters

Haber Ara