Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Vekilliği düşürülen Berberoğlu’ndan ilk açıklama: Cezamı yatmak üzere teslim olacağım

Yargıtay tarafından kesinleşen cezası TBMM Genel Kurulu'nda okunan ve bunun sonucunda milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu'ndan ilk açıklama geldi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-04 16:32:22

Vekilliği düşürülen Berberoğlu’ndan ilk açıklama: Cezamı yatmak üzere teslim olacağım

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisioğulları ile birlikte Yargıtay tarafından kesinleşen cezasının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda okunmasıyla milletvekilliği düşen CHP'li Enis Berberoğlu açıklama yaptı.

CHP Genel Merkezi'nde konuşan Berberoğlu, "Karar sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı. Türkiye'de benim cezaevinden çıktığım günden bu güne demokrasi koşullarında herhangi bir düzelme yok. Bana da isabet edecek bir demokrasi piyangosu beklemek fazla saftirik olurdu" ifadesini kullandı.

Yargıtay'da cezası onanan ancak Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) dosyası görüşülen Berberoğlu, önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezasını yatmak üzere teslim olacağını duyurdu.

MİT TIR'LARI DAVASINDAN YARGILANDI

Berberoğlu, MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasını almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı. Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verilmişti.

Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları hakkındaki yargı kararları TBMM'de bekletiliyordu.

Haber Ara