Dolar

32,5181

Euro

34,7938

Altın

2.421,37

Bist

9.679,13

Vatikan'dan 'yüzük' açıklaması

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco'nun katıldığı bir etkinlikte parmağındaki papalık yüzüğünü öpmek isteyenlerden ısrarla elini kaçırması tepki çekmişti. Vatikan'dan konuya ilişkin açıklama geldi: 'Papa, mikrop bulaşmasın diye öyle davrandı.'

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-28 18:02:36

Vatikan'dan 'yüzük' açıklaması

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre Vatikan Basın Ofisi'nin Geçici Müdürü Alessandro Gisotti, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada Papa'nın "yalnızca hijyenik gerekçelerle" böyle davrandığını belirterek "Hepiniz Papa'nın insanlara sarılmayı ne kadar sevdiğini biliyorsunuz. Daha dar kapsamlı etkinliklerde el öpme meselesi hiçbir zaman sorun olmadı.Uzun kuyruklar olduğu zaman Papa insanlar arasında hastalık yayılmasına aracılık etmek istemiyor" dedi.

Aşırı muhafazakar Katolik haber siteleri ve bloglar papa'nın ısrarla elini kaçırmasına büyük tepki göstermiş, "Francesco, İsa'nın vekili olmak istemiyorsan defol git buradan" gibi yorumlarda bulunarak Papa'ya "deccal" demişlerdi.

Papa'nın destekçileri ise papalık yüzüğünü öptürme adetinin geçmişte kalması gereken "monarşik bir jest" olduğunu savunmuştu.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

99_2

Haber Ara