Dolar

32,5636

Euro

34,9168

Altın

2.434,50

Bist

9.645,02

Vatikan'dan 'Charlie Hebdo'ya eleştiri

Özellikle Müslümanları rencide eden karikatürlere imza atan 'Charlie Hebdo' dergisine bir eleştiri de Vatikan'dan geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-06 15:27:32

Vatikan'dan 'Charlie Hebdo'ya eleştiri

Vatikan gazetesi her inançtan gerçek mü'minlere saygısızlık yapıldığını söyleyerek Fransız Charlie Hebdo dergisinin son sayısının eleştirdi.

Paris'te 7 Ocak 2015'teki terör saldırısında yazar ve çizerlerinin  önemli bir kısmını kaybeden Charlie Hebdo olayın yıl dönümünde özel sayı olarak  çıktı. Hebdo dergisine yapılan saldırının yıldönümünde kapak resminde kalaşnikof taşıyan Tanrı resmederek "bir yıl sonra suikastçi hala kaçak" başlığı ile bugün yayına çıktı.

Vatikan'ın günlük gazetesi L'Osservatore tarafından dergi, inançları manipule ettiği gerekçesiyle suçlandı. "Charlie Hebdo, aldatıcı, ödün vermeyen laiklik bayrağı görüntüsünün ardında, bir kez daha, hangi dinden olursa olsun, dini önderlerin din adına sergilenen şiddeti herdaim kınadıklarını unutuyor. Papa Françesko'nun da birçok kez dile getirdiği gibi nefreti haklı çıkarmak için Tanrı'yı kullanmak aslında Tanrı'nın inkârıdır." denildi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco Asya turu sırasında gazetecilere verdiği demeçte dergi ile ilgili," Başkalarının imanına hakaret edemez inancıyla alay edemez" demişti.

Bugün yayınlanan özel sayısında editör baş yazısında " Onlar Charlie'nin öldüğünü göremeyecek. Charlie onları tekme ile kovalayacak" diye yazdı.

Haber Ara