Dolar

32,5641

Euro

34,7152

Altın

2.488,58

Bist

9.524,59

Vatandaşların dikkati faciayı önledi

Van’ın İpekyolu ilçesinde vatandaşların ihbarı sonucu tespit edilen yola tuzaklanmış el yapımı patlayıcı (EYP), kontrollü bir şekilde imha edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-13 15:29:17

Vatandaşların dikkati faciayı önledi

İpekyolu ilçesi Doğu Caddesi üzerinde yola tuzaklanmış bomba ihbarı alan polis ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaşarak tedbir aldı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alın ekipler, bütün giriş çıkışları trafiğe kapattı. Bomba imha uzmanlarının incelemesinin ardından yola EYP döşendiğinin tespit edilmesi üzerine çevredeki evler de polis ekiplerince boşaltıldı. Vatandaşların zarar görmemesi için zırhlı araçlar aracılığıyla kontrollü patlamanın yapılacağı konusunda anonslar yapıldı.

Geniş bir bölgenin çember altına alındığı alanda yola döşenen patlayıcı kontrollü bir şekilde imha edildi. Büyük bir gürültü ile meydana gelen patlamada çevredeki bazı evlerin camları ve kapıları hasar görürken, mahalle sakinleri ise olaya tepki gösterdi. Çevrede çocuklarının olduğunu, müdahale edilmemesi durumunda olayın boyutunun daha da vahim olacağını ifade eden vatandaşlar, bombayı tuzaklayanlara ateş püskürdü.

Evleri ve camları zarar gören mahalle sakinleri ise, uzun süre olayın şokunu üzerlerinden atmaya çalıştı.

Haber Ara