Dolar

32,5157

Euro

34,5711

Altın

2.493,20

Bist

9.548,09

Vatandaşlardan tepki çekmişti! Berna Laçin'in reklam yüzü olduğu şirketten açıklama

Elazığ depremi sonrası yaptığı paylaşımla tepki çeken Berna Laçin ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Laçin'in reklam yüzü olduğu deterjan şirketi, 'Konuyu değerlendirme aşamasındayız. Türkiye operasyonumuz Avrupa'ya bağlı olduğu için durumu onlara açıklamaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-28 16:24:40

Vatandaşlardan tepki çekmişti! Berna Laçin'in reklam yüzü olduğu şirketten açıklama

Temizlik ürünleri markası olan bir şirket, reklam yüzleri olan Berna Laçin'in sözleşmesinin feshedilmesi için hazırlıklara başladı. Berna Laçin, yaşanan Elazığ depremi sonrası attığı provokatif tweetle her kesimden insanın büyük tepkisini çekmişti. Onlarca kişinin yaşamını yitirdiği Elazığ depreminin ardından "Hop güncelleme 6.5... Biliyorsunuz bir dereceden sonra o ilde vergi falan, depremden dolayı muafiyet alıyor" diye yazan Berna Laçin'e eleştiri yağdı.

Berna Laçin'in tweetine reklam yüzü olduğu şirket de kayıtsız kalmadı. Şirket, sosyal medya hesaplarından Berna Laçin görsellerini kaldırdı. Procter&Gamble (P&G) Türkiye ve Kafkaslar Kurumsal İletişim Başkanı Ayça Turgay, SABAH'a konuştu.

Şirket, reklam yüzü olan Laçin'in sözleşmesinin feshedilmesi için hazırlıklara başladı. Procter&Gamble (P&G) Türkiye ve Kafkaslar Kurumsal İletişim Başkanı Ayça Turgay, "Konuyu değerlendirme aşamasındayız. Türkiye operasyonumuz Avrupa'ya bağlı olduğu için durumu onlara açıklamaya çalışıyoruz. Değerlendirme toplantılarımız sürüyor. Avrupa ekibimiz de konuyu değerlendiriyor. En kısa sürede kamuoyunu süreç hakkında bilgilendireceğiz" dedi.

Edinilen bilgilere göre, sözleşmenin feshi için avukatlar çalışmaya başladı.

ŞİRKETE ÇAĞRI YAPILMIŞTI

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Elazığ depremi sonrası Berna Laçin tweetleriyle gündeme oturmuştu. Onlarca kişinin canını kaybettiği büyük depremin ardından "Hop güncelleme 6.5... Biliyorsunuz bir dereceden sonra o ilde vergi falan, depremden dolayı muafiyet alıyor" diye tweet atan Laçin'e tepkiler çığ gibi büyümüş, Twitter'da aleyhine büyük bir kampanya başlatılmıştı. Kullanıcılar, marka yüzü olduğu deterjan markasına, 'Bırak bulaşıklarımız kirli kalsın, sen bu zihniyeti temizle' diye çağrı yapmıştı.

Haber Ara