Dolar

32,4932

Euro

34,9484

Altın

2.439,44

Bist

9.716,77

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-05 19:57:57

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, arkasında Amerika ve İsrail olan silahlı terör örgütünün ancak silahla bastırılacağını belirterek, "Türk ordusunun gücüyle, polisinin gücüyle bastırılır. Şimdi Mehmetçik kahramanca çarpışıyor, polis kahramanca mücadele ediyor." dedi.

Perinçek, partisinin Trabzon 10. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, PKK gibi silahlı terör örgütünün bildiriyle, beyannameyle, afişle, sloganla bastırılamayacağını vurguladı.

Perincek, şöyle devam etti:

"Silahlı terör örgütü hele arkasında Amerika, İsrail olan terör örgütü silahla bastırılır. Türk ordusunun gücüyle, polisinin gücüyle bastırılır. Şimdi Mehmetçik kahramanca çarpışıyor, polis kahramanca mücadele ediyor. Vatanımızı bölmeye çalışan Amerika'nın askerlerini hendeklere gömüyoruz. Bu da bizim bir çözüm karar dönemimize girdiğimizi gösteriyor. Polisin ve yargının içinden Fetullah Gülen'in temizlenmesi, PKK'nın hendeklere gömülmesi, Amerika'nın Türkiye'yi bölme planları o hendeklere gömüldü. O Amerikan planlarının hendeklere gömülmesi bir çözümün, bir kararın başlangıcı."

Türkiye'nin bulunduğu bu şartlarda olağan çözümlere yer olmadığına işaret eden Perinçek, "1945'den beri Türkiye yuvarlanması, vatanın bölünmesi, devletin bölünmesi, milli devletin ortadan kaldırılması, yok edilmesi komşularıyla düşman olması, borç batağında çırpınması bize Atlantik sistemini dayatılması sonucudur. 1945'de Atatürk yolundan ayrıldık. Cumhuriyetçilikten, lailklikten, devrimcilikten ayrıldık.1945'den sonra Atatürk devriminin rotasından çıkmanın sonuçlarını yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Perinçek, ermeni soykırımının uluslararası bir yalan olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Nasıl 1915'de bu yalanı icat ettiniz. Şimdi de Türkiye'yi bölmek için, Türkiye'nin bölücü terör örgütüne silah kullanmasını önlemek için yine tezgahlarında ürettikleri bu yalanı piyasaya sunuyorlar. Yüzlerine vurduk. Avrupa insan hakları mahkemesinden konuşma hakkımızıda kazandık aynı zamanda Ermeni soykırımı yalanının Yahudi soykırımı gibi olmadığını kanıtlanmamış olduğunu Avrupa insan hakları mahkemesinden bir kez değil iki kez çıkardık."

Vatan partisinin zor gülerin partisi olduğunu iddia eden Perinçek, şunları kaydetti:

"Zor günler ne demek, zor günler büyük çözüm günleridir. Alman şair Brecht bütün insanlık tarihinden çıkardığı çok güzel bir saptama var. Büyük çözümler köklü çıkmazlarda bulunur. Kendi tarihimizden de büyük çözümü köklü çıkmazda bulduk. Mustafa Kemal çözümü çıktı. Ortadoğu'ya gidersek Arap Yarımadası'ndaki kör çıkmazda Hz. Muhammed çıktı o da büyük çözümdür. Kör çıkmazlarda büyük çözümler bulunur. Onun için şuanda Türkiye'nin içinde bulunduğu zorluklara güçlüklere bakarak karamsarlığa yer yok. Zorlukların önünde baş eğmeye isyan ediyoruz kabul etmiyoruz. Biz varız diyoruz Vatan partisi olarak"

Konuşmaların ardından İl Başkanlığına İnci Güngör seçildi.

Haber Ara