Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

'Vatan için, bayrak için kanımızı akıttık'

FETÖ'nün darbe girişiminde Kahramankazan'da gazi olan ve 35 ameliyat geçiren 73 yaşındaki Mustafa Zorova, tamamen sağlığına kavuşacağı günü bekliyor- Gazi Mustafa Zorova:- 'Bu uğurda canımızı ortaya koyduk, kanımızı akıttık. Ne için? Vatan için, bayrak için'- 'Öyle özledim ki dışarı çıkmayı, sokakta yürümeyi. Ne yapalım Allah'tan geldi. Buna da şükür, vatanımız hainlerin eline geçmedi ya'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-12 11:11:42

'Vatan için, bayrak için kanımızı akıttık'
NUĞMAN GÖKTAŞ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Kahramankazan'da gazi olan Mustafa Zorova, sağlığına kavuşup yürüyebildiğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı makamında ziyaret etmeyi istiyor.

Anadolu Ajansı tarafından "Türk'ü kimse yenemez" başlığıyla yayınlanan röportajıyla sosyal medyada adeta fenomen haline gelen 73 yaşındaki Zorova'nın, geçirdiği 35 ameliyatla ayağa kalkmasının ardından tedavisi devam ediyor. Muayene ve kontroller dışındaki vaktinin tamamını evinde geçiren Zorova, kendi başına yürüyebileceği günü bekliyor.

Darbe girişiminde Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde bacağından yaralanan gazi Zorova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2 yıl önce büyük bir imtihandan başarıyla geçtiğini belirtti.

- "Bu uğurda canımızı ortaya koyduk"

"Bu uğurda canımızı ortaya koyduk, kanımızı akıttık. Ne için? Vatan için, bayrak için." diyen Zorova, kendisinin de o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından Akıncı'ya gittiğini ve orada yaralandığını hatırlattı.

Tedavisinin 2 yıldır sürdüğünü ve ayağa kalkabilmek için 35 ameliyat geçirdiğini anlatan Zorova bu süreçte en büyük yardımcısının da 24 yıllık hayat arkadaşı 70 yaşındaki Sevim Zorova olduğunu söyledi.

Evlendikleri gün birbirlerine ölünceye kadar bakacaklarına söz verdiklerini dile getiren gazi Zorova, "Eşim sözünde sadık kaldı ve ben yaralanınca 2 yıldır yanımdan bir dakika olsun ayrılmadı. Eğer bugün en azından zaruri ihtiyaçlarımı görecek kadar yürüyebiliyorsam bunda en büyük pay doktorlar kadar eşimindir. Böyle acil durumda hanımın bakmazsa halin nice olur. Eller 'Gazi geçmiş olsun' der gider ama hanımın yanından ayrılmaz. Bunu yaşamayan bilmez. Allah ondan razı olsun. Eğer o aynı durumda olsaydı ben de ona böyle bakardım." diye konuştu.

- "Vatanımız hainlerin eline geçmedi ya"

Zorova, en son teknolojik tedavi yöntemleri uygulanmasına karşın ayağındaki yaranın acısının dinmediğini belirterek, "Doktorlarımız elinden geleni yapıyor. Öyle özledim ki dışarı çıkmayı, sokakta yürümeyi. Ne yapalım Allah'tan geldi. Buna da şükür, vatanımız hainlerin eline geçmedi ya." dedi.

Zorova, 35 ameliyat geçirdiğini yineleyerek, "Doktorlar birkaç ameliyat daha gerekebileceğini söyledi. Artık dayanacak gücüm kalmadı." ifadesini kullandı.

İyileştiği gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitmek istediğini ifade eden Zorova, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir kez daha görmek istediğini söyledi.

Gazi Mustafa Zorova, Recep Tayyip Erdoğan'ın "Başkan" olmasından büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Haber Ara