Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Vasip Şahin: Devlet her şeye hakim

İstanbul Valisi Vasip Şahin Bağcılar'da bulunan özel bir hastaneye gelerek, darbe girişiminde karşı koyan yaralananları ziyaret etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-20 20:13:43

Vasip Şahin: Devlet her şeye hakim

İstanbul Valisi Vasip Şahin, hastane personeline teşekkür ederek yatmakta olan hastalar hakkında bilgi verdi. Darbeyi halkın yardımı ile püskürttüklerini belirten Şahin, "1 askerimiz, 3 polisimiz ve 2 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımda olanlar var. Şu an durumları çok iyi. Hastanedeki bu konuda görev yapan tüm doktorlarımıza ve hastane yönetimine teşekkür ediyorum. Gereken ilgi, alaka sonuna kadar gösterilmeye gayret ediliyor. 15 Temmuz gecesi ülkemizin bütünlüğüne, huzuruna, yönetimine ve istikbaline ihanet gerçekleşmiştir. Ama hamd olsun vatandaşlarımızın büyük desteği ile büyük gayreti ile ve bizim emniyet personelimizin büyük fedakârlığıyla ve yine ve anmadan geçemeyeceğim 1. Ordumuzun onlarında büyük dikkat ve gayretleri ile İstanbul'da bu olayların üstesinden gelindi" diye konuştu.

"ŞU ANDA DEVLET HER ŞEYE HAKİM"

Darbe girişimi sonrası İstanbul'da herhangi bir olumsuzluğun olmadığını söyleyen Şahin, "Şu anda devlet her şeye hakim. Mevcut adli süreç devam etmekte. Onlar bir taraftan yürütülürken, diğer taraftan sizin de gördüğünüz gibi o gün yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri devam etmekte. Bizler bu memleketin, bu devletin daha huzurlu, daha mutlu, daha müreffeh yaşaması gayreti ve mücadelemizle yılmadan devam edeceğiz. Bu ülke yüzyıllardır devlet olma geleneğini sürdüren bir millete aittir. Bu devlet olma geleneği bugünden yarına oluşturulmadığı gibi, hemen çok ufak birtakım müdahalelerle, darbelerle çökertilebilecek bir devlette değildir. Bir tecrübe birikimi de değildir. Dolayısıyla vatandaşlarıma şunu özellikle söylüyorum Bizler bu ülkenin selameti, huzuru noktasında her zaman vatandaşlarımızı yanımızda göreceğimize inanıyoruz. Bu süreçte bize vermiş oldukları destek için teşekkür ediyorum. Meydanlarda olmaya devam etmeliler, devam etsinler. Bir istirhamım var, herhangi yeni bir suç oluşturmadan başkasının haklarını ihlal etmeden, kendi ya da başkasının can veya mal güvenliklerini tehlikeye düşürmeden gayet vakur ve onurluca desteklerini ve protestolarını meydanlarda göstermeye devam etsinler" dedi.

"O ANDA BEN VALİLİKTE DEĞİLDİM"

Valilik binasına baskın düzenlendiğinde Boğaziçi Köprüsü'nde olduğunu dile getiren Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz olay olur olmaz Boğaziçi Köprüsü'ne gittik. Orada 1. Ordu Komutanımız ve Emniyet Müdürümüzle beraber olaylara müdahale etmeye başladık. O anda ben Valilik'te değildim. Ama Valiliğe işgal için gelen maalesef vatana ihanet içinde olan asker kılıklı hainler bir müddet oralarda işgal eylemi yapmaya çalışmış olsalar da vatandaşlarımızın yoğun tepkisi ile karşılaşınca oradan ayrılmak zorunda kalmışlardır. Oradaki personelimizde ellerindeki imkanla, güçleri oranında da direnmeye çalışmışlardır. "

TERÖR FAALİYETLERİNE DESTEK VERDİĞİ DÜŞÜNÜLEN, TESPİT EDİLEN İNSANLARLA İLGİLİ İŞLEMLER DEVAM EDECEK

Örgüte yönelik çalışmaların devam ettiği ifade eden Şahin, "Devlet olarak. Güvenlik güçleri olarak İstanbul'da duruma hakimiz. Biz bundan sonra böyle bir şeyin olacağına ihtimal vermiyoruz. Onlar adına biliyorsunuz yoğun bir şekilde arama yakalama ve tutuklama faaliyetleri de adli mercilerimizce ve emniyet güçlerimizce devam ediyor. Bu yapıyla ilişkili terör faaliyetlerine destek verdiği düşünülen, tespit edilen insanlarla ilgili işlemler devam edecek. Bu güne kadar yapılan bir takım müdahaleler, bir takım işlemler bundan sonrada devam ettirilmeye çalışılacaktır" şeklinde konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara