Dolar

32,3370

Euro

35,1947

Altın

2.246,83

Bist

8.718,11

Varufakis, Çipras'ı eleştirdi

Hazırladığı programın üstünü çizen AB'ye kızan Yunanistan eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in, 3. Kurtarma Paketi'ne karşı misilleme yaptığı belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 07:35:13

Varufakis, Çipras'ı eleştirdi

Sabah Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre; Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis, kendi hazırladığı programın üstünü çizen AB'ye karşılık misilleme yaptı. Varufakis, AB maliye bakanlarının kendi hazırladığı programın üstünü kırmızı çizgilerle çizdiğini hatırlatarak aynısını Üçüncü Kurtarma Paketi'ne yaptı. Başbakan Aleksis Çipras tarafından imzalanan ve ağır şartları nedeniyle tartışma konusu olan paket ile ilgili Varufakis'in blogunda yer verdiği notlarında Yunanistan'ın güven sağlaması gerektiği bölümüne "zaten zor durumda olan halkını daha da yoksullaştırmak" yorumunu yaptı. Eski bakanın Acil Likidite Fonu'ndan para sağlanması ile ilgili bölümdeki eleştirisi "kredi veriyormuş gibi yapmak" olurkan diğer yorumları ise kısaca şöyle: "Yunanistan'ın büyümesine ve turizmine darbe, Yunanistan'ı serbest demokrasi bölgesi haline getirme ve teknokrat bir hükümetle yönetme."

GREXIT'İ TEKRAR KONUŞABİLİRİZ

Yunanistan cephesinden bu eleştiriler gelirken ekonomistler, eurodan çıkışın (Grexit) gelecek yıl yeniden gündeme gelebileceğini belirtiyor. Bloomberg anketine katılan 34 ekonomistin yüzde 71'ine göre Yunanistan'ın 2016 sonunda Euro Bölgesi'nden çıkışa zorlanma tehlikesi var. Katılımcıların yüzde 70'i Yunanistan'ın 2015'in geri kalanı için güvende olduğunu öngörüyor. JP Morgan ve Bank of America Merrill Lynch (BoFA) dün Yunan bankaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. JP Morgan Yunan bankalarının görünümü son günlerde dramatik bir şekilde iyileştiğini belirtiyor. Ancak analistler kara bulutların hâlâ sürdürdüğünü vurguluyor. BoFA'nın analizine göre ise Türkiye ve S. Arabistan, İran'daki ticaret hacminden en fazla yararlanacak iki ülke.

Haber Ara