Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Van'da hastaneye kayyum atandı

Van'da 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, özel hastaneye kayyum olarak atandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-28 13:03:27

Van'da hastaneye kayyum atandı

AA'nın haberine göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığı, zanlıların, üzerlerine atılı "terör örgütüne üye olma" suçunu, Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi Ltd. Şti'nin faaliyetleri çerçevesinde işledikleri hususunda kuvvetli şüphe bulunması ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla hastaneye kayyum atanmasını talep etti.

Başsavcılığın talebini değerlendiren 1. Sulh Ceza Hakimliği, İl Sağlık Müdürü Yanmaz'ın hastaneye kayyum olarak atanmasına karar verdi.

Mahkeme kararında, hastanede usulüne uygun yapılan aramalarda, burs ödemesi olduğu değerlendirilen çok sayıda makbuz bulunduğu, bu makbuzların şüpheliler aleyhindeki ifadeleri teyit ettiği vurgulandı.

Tüm aramalara rağmen şüpheliler A.Ç ile B.Ç'nin bulunamadığı ve haklarında arama kararı çıkarıldığına yer verilen kararda, "Tüm hususlar dikkate alındığında, ilgili şirketin faaliyetleri çerçevesinde 'FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlandığı hususunda kuvvetli şüphelerin bulunduğu anlaşılmaktadır" denildi.

Kararda, CMK'nın 133/1. maddesinde "Suçun bir şirket faaliyeti çerçevesinde işlenmekte olduğu hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için gerekli olması halinde, soruşturma ve kovuşturma sürecinde hakim veya mahkeme, şirket işlerinin yürütülmesi ile ilgili kayyum atayabilir." şeklinde hüküm bulunduğu anımsatılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Tüm dosya kapsamına göre, talepte ismi geçen şirketin şüpheliler tarafından suç işlenmesinde bir araç olarak kullanıldığı ve soruşturmaya konu fiillerin şirket faaliyetleri gibi gösterildiğine dair somut deliller bulunduğu ve şirket faaliyeti çerçevesinde suç işlendiğine dair somut deliller ve kuvvetli şüphe oluşturacak nedenler tespit edilmiştir. Soruşturma aşamasında bu delillerin toplanabilmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için bu şirketlere kayyum atanması gerekli görülmüştür. Suçun şirket faaliyeti kapsamında işlendiği hususunda kuvvetli şüphe bulunduğu anlaşılmakla, hakimliğimizce kayyum atanması yönünde kanaat oluşmuştur.

Hakimliğimizce talebe konu şirkete yönetim organının yetkilerinin tümünün devredildiği kayyum atanması gerekli ve zorunlu görülmüştür."

Kararda, Van Cumhuriyet Başsavcılığının talebi kabul edilerek, İl Sağlık Müdürü Yanmaz'ın kayyum olarak atandığı bildirildi.

Haber Ara