Dolar

32,5995

Euro

34,8309

Altın

2.496,72

Bist

9.465,93

Validen İstanbullulara çağrı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa’da gerçekleştirilen saldırıyı yorumlayarak 'İstanbullulardan bizim özellikle ricamız, herhangi paniğe kapılmadan, güvenlik kuvvetlerimize yardım ve destekte bulunmaları' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-04 14:37:51

Validen İstanbullulara çağrı

İHA'nın haberine göre, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen 3'üncü Kitap Fuarı'na katıldı. İstanbul Valiliği tarafından fuara kurulan standı da ziyaret eden Vali Şahin, burada çocuklarla birlikte resim boyadı. Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Vali Şahin, Bayrampaşa'da dün polise düzenlenen silahlı ve el bombalı saldırının ardından yapılan operasyonu değerlendirdi. 2 kadın teröristin öldürüldüğü operasyonla ilgili açıklama yapan Vali Vasip Şahin, şunları söyledi:

"Dünkü saldırı ve akabinde arkadaşlarımızın yaptığı operasyonları sizler de kamuoyumuzda takip etti. Bu tür eylemlerle zaman zaman karşılaşıyoruz ama güvenlik kuvvetlerimiz ilimizdeki huzuru ve sükunu sağlama noktasında azami derecede gayret sarf ediyor. Bizim burada şehrimizde suçlu ya da kötü niyetli insanlara, ülkemizin bütünlüğüne ve huzuruna kasteden teröristlere karşı gerekli her türlü cevabı vermek bizim görevimiz. Bundan sonra da bu mücadele devam edecektir. İstanbullulardan bizim özellikle ricamız, herhangi bir endişeye, paniğe kapılmadan soğukkanlılıkla olayları karşılamaları ama bu arada güvenlik kuvvetlerimize, polisimize, jandarmamıza bu noktada yardım ve destekte bulunmaları. Yani kendilerince endişe ettikleri, şüpheli gördükleri herhangi bir husus ya da kişi görürlerse bu konuyu bizimle paylaşırlarsa daha rahat ve hızlı müdahale etmiş oluruz."

Operasyonda öldürülen Berna Yılmaz ve Çiğdem Yahşi'nin aranıp aranmadığı ile ilgili soruların sorulması üzerine Vali Şahin, incelemelerin devam ettiğini söyledi.

"BU ÜLKE BU SALDIRILARLA SARSILACAK KÖKSÜZ BİR ÜLKE DEĞİLDİR"

İstanbul'da dün art arda yapılan saldırıları değerlendiren Vali Şahin, "Kendilerince güç göstermeye çalışıyorlar ama Allah'ın izniyle arkadaşlarımızın gayret ve çabalarıyla onlar boşa çıkacaktır. Bugüne kadar boşa çıktığı gibi bundan sonra da boşa çıkacaktır. Bu metotla bir yere varılması hiç mümkün değildir. Bu ülke bu tür saldırılarla ya da hareketlerle sarsılacak köksüz bir devlet, ülke değildir. Dolayısıyla sadece kendilerine zararı olur. Toplumu sadece biraz huzursuz edebilir" dedi.

İstanbul'da herhangi bir olumsuz duruma karşı tedbirlerin alındığını ifade eden Şahin, "Biz İstanbul'da her türlü tedbiri imkanlar ve personel kapasitesi doğrultusunda alıyoruz. Bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Tabi ki zaman zaman ek tedbirler alınması gerekebilir. Onları da zamanında ve yerinde almaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Ara