Dolar

32,4878

Euro

34,7820

Altın

2.492,19

Bist

9.557,73

Vali Topaca: Yanlış yapanın yakasına yapışırız

Ankara Valisi Ercan Topaca: Şunu bilmenizi istiyoruz, devlet olarak, hangi ülkeden olursa olsun, kim olursa olsun suç işliyorsa, yanlış bir şey yapıyorsa biz onun yakasına yapışıyoruz ve hesabını soruyoruz. Bu konuda kimsenin aklına bir şey gelmesin. ‘Acaba Suriyelileri, Suriye’den gelenleri devlet koruyor mu?, onlara işlem yapmıyor mu?’ gibi bir düşünceniz olmasın. Burada zaman zaman dilencilik yapan, yanlış işlere karışan Suriyelileri ülkemizin farklı illerindeki kamplarımıza gönderiyoruz.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-08 14:52:45

Vali Topaca: Yanlış yapanın yakasına yapışırız

Ankara Valisi Ercan Topaca, Altındağ ve Mamak'ta vatandaşlarla buluştu. Ulubey, Önder, Battalgazi, Başpınar, Ali Ersoy mahallelerinin muhtarları ve mahallelerin sakinleri ile bir araya gelen Topaca, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Vali Topaca, son dönemde Ankara'da yaşanan olaylarla gündeme gelen Suriyeli mülteciler konusuna da değindi. İçinde bulunulan mahallelerin çok sayıda Suriyeli, Iraklı mülteciye de ev sahipliği yaptığını hatırlatan Topaca şöyle konuştu:

"YANLIŞ YAPANIN YAKASINA YAPIŞIYORUZ"

Bir suç varsa, yanlış bir şey yapılmışsa müdahale etmekle görevli binlerce askerimiz var, polisimiz var. Şimdi muhtemeldir ki sizin buralarda da çalışan, sizinle birlikte aynı mahalleyi, yolu, sokağı, kahveyi paylaşan birçok Suriyeli kardeşimiz var. Bunlarla ilgili de sizlere bir şeyler diyebilirler. Şunu bilmenizi istiyoruz, devlet olarak, hangi ülkeden olursa olsun, kim olursa olsun suç işliyorsa, yanlış bir şey yapıyorsa biz onun yakasına yapışıyoruz ve hesabını soruyoruz. Bu konuda kimsenin aklına bir şey gelmesin. ‘Acaba Suriyelileri, Suriye'den gelenleri devlet koruyor mu?, onlara işlem yapmıyor mu?' gibi bir düşünceniz olmasın. Burada zaman zaman dilencilik yapan, yanlış işlere karışan Suriyelileri ülkemizin farklı illerindeki kamplarımıza gönderiyoruz.

"BÖYLE BİRŞEY YOK"

Bir de şu söyleniyor; ‘Devletimizin imkânları onlara aktarılıyor' Değerli arkadaşlar, böyle bir şey yok. Bizim devletimiz büyük bir devlettir. Devletimizin imkânları vardır. İhtiyacı olan herkese bir şekilde biz yardım ediyoruz. İçinizden, etrafınızdan çok muhtaç durumda olanlar olabilir. İşte kaymakamımız, belediye başkanımız, müdürlerimiz, herkes burada. Eğer hiçbir yere ulaşamıyorsanız gelin bana. Elbette devletimizin imkânları sınırsız değildir. Gerçek anlamda ihtiyaç sahibi, fakir olan, sıkıntısı olan kim olursa olsun hiçbir şekilde memleketine, milliyetine, rengine bakmaksızın biz bu yardımları yapıyoruz.”

Haber Ara