Dolar

32,6000

Euro

34,7355

Altın

2.498,92

Bist

9.524,59

Vali Şahin: Önlemleri üst düzeye çıkarttık

İstanbul Valisi Vasip Şahin, tüm şehirde güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-25 17:37:17

Vali Şahin: Önlemleri üst düzeye çıkarttık

İHA'nın haberine göre, Vali Şahin, saldırıların insanlar arasında paniğe neden olduğunu belirterek, “Hep güvenlik anlamında hem diğer anlamda bütün önlemlerimizi azami dereceye çıkarttık. En yüksek seviyede tedbirler almaya çalışıyoruz” dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nı ziyarette bulundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile bir araya gelen Vali Şahin ve Başkan Topbaş, daha sonra Tünel Meydanı'ndan canlı bomba saldırısının gerçekleştiği bölgeye yürüdü. İstiklal Caddesi'nde saldırının olduğu noktaya gelen Vali Şahin, Başkan Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile beraberindeki heyet saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı. Heyet, daha sonra cadde esnafını ziyaret ederek moral verdi.

“EN YÜKSEK SEVİYEDE TEDBİRLER ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Beraberindeki heyetle birlikte cadde üzerinde bulunan bir kafeye giren Vali Şahin terör olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünyanın hiçbir noktasının terör tehdidinden yüzde yüz uzak olmadığını dile getiren İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Maalesef terör tehdidi asimetrik bir şekilde gelişmektedir. Hiçbir etik ve ahlaki değer gözetmeksizin her türlü sivil hedefe saldırma gibi bir insanlık dışı politika izliyorlar. Bizlere düşen dikkatli olmamız. Sükunet ve sağduyu ile hareket edeceğiz ama paniğe kapılmayacağız. İstenen şey vatandaşların paniğe kapılmasıdır. Hep güvenlik anlamında hem diğer anlamda bütün önlemlerimizi azami dereceye çıkarttık. En yüksek seviyede tedbirler almaya çalışıyoruz. Ama bu olaylar oluyor mu? Evet oluyor. Burada bizim dikkatle takip etmemiz gereken şey mevcut tedbirlerimizi yeniden gözden geçirmek ama bu oluyor diye de hayatımızı hiçbir zaman normalin dışına çıkarmayacağız” dedi.

“İSTİKLAL CADDESİ NORMAL YAŞAMINA DÖNDÜ”

Canlı bomba saldırı sonrası esnaf ile görüşüp bilgi aldığını dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, “Buradaki iş yeri sahiplerinden aldığım bilgiye göre hayat normale dönmüş. İlk iki gün biraz tedirginlik yaşandı. Vatandaşlarımız teröre pabuç bırakmama adına normal yaşamına devam ediyorlar ve hayat devam ediyor. Terör bu çirkin yüzünü her tarafta gösteriyor, sadece İstanbul'da değil dünyanın başka yerlerinde de gösteriyor. Tüm insanların kaderleri birbirine bağlı hiçbir olay kendi coğrafyasında, kendi ülkesinde kalmıyor bütün insanlığı etkiliyor. Birilerini kullanıyorlar bu bir gerçek. Artık insanlar birbirlerine şüphe ile baksın istiyorlar. Biz bunların oyunlarına gelmiyoruz. İnanıyorum ki artık İstanbul ve İstiklal Caddesi yine ekonomik hayatına ve normal yaşamına döndü” şeklinde ifadeler kullandı.

Öte yandan, Taksim Meydanı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı çiçek satan bir kadın sarılarak karşıladı. Çiçekçi kadın, Topbaş'tan çiçekten yapılan taçları satamadıkları için yardım istedi. Başkan Topbaş ise çiçek satıcısı kadına siftah parası verdi.

Haber Ara