Dolar

32,5065

Euro

34,9070

Altın

2.425,83

Bist

9.722,09

Vali Şahin’den ’Nevruz’ açıklaması

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Nevruz’la ilgili gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, toplantılara izin verilmemesinin nedenlerini anlattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-18 17:42:35

Vali Şahin’den ’Nevruz’ açıklaması

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törene katıldı. Vali Şahin törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“GEREKLİ HER TÜRLÜ TEDBİR, EN ÜST SEVİYEDE ALINMIŞTIR”

Vali Vasip Şahin, Nevruz'la ilgili İstanbul'da alınan güvenlik tedbirleriyle ilgili sorulan bir soruyu, "Tarihimizde milletimizin istiklali, vatanımızın muhafazası için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Özellikle de vatanımızın bölünmez bütünlüğü noktasında mücadele eden ve son dönemde şehit olan tüm şehitlerimize ayrıca rahmet diliyorum. Nevruz ile ilgili ilimizde gerekli her türlü tedbir, en üst seviyede alınmıştır” şeklinde cevapladı.

“MEVCUT TALEPLERİ UYGUN BULMADIK”

Vali Şahin bu günlerde bu tür toplantıların vatandaşların güvenliği için uygun olmadığını belirterek, “Bu konuda birtakım talepler vardı nevruz kutlamalarına dair. Ancak hem halkımızın huzur ve güvenliği hem de o tür toplantılara katılacak insanların güvenliği noktasında bugünlerde bu toplantıların yapılmamasının daha uygun olacağını değerlendirdiğimiz için mevcut talepleri uygun bulmadık. Dolayısıyla biz bu noktada halkımıza herhangi bir yasa dışı, kanuni olmayan çağrılara itibar etmemelerini, bizim güvenlik kuvvetlerimize bu anlamda görevlerini yapmaları noktasında yardımcı olmalarını bekliyorum” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde de HDP İstanbul Nevruz Miting Tertip Komitesi Başkanı Suat Çorlu, pazar günü Bakırköy Pazar Alanı'nda yapmayı planladıkları Nevruz kutlamasına İstanbul Valiliği tarafından izin verilmediğini açıklamıştı.

Haber Ara