Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Vali Şahin'den, İstanbul'un kurtuluş yıl dönümü mesajı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'un kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Şahin, İstanbul'un kurtuluşu vatanın selameti ve devletin bekası söz konusu olduğunda inanmış ve tek yürek olmuş bu büyük millete kimsenin gücünün yetemeyeceğinin en açık delili olduğunu belirtti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-06 10:51:36

Vali Şahin'den, İstanbul'un kurtuluş yıl dönümü mesajı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Şahin mesajında, "yeryüzünün incisi" İstanbul'un tarihi boyunca nice hükümdarın hayallerini süslediğini, defalarca kuşatıldığını ve her seferinde direnmeyi başararak ulaşılamayan bir şehir hüviyeti kazandığını vurguladı.

Fatih Sultan Mehmet ve kutlu askerlerinin fethedilemez zannedilen şehri 29 Mayıs 1453'te fethederek yeniden inşa ettiğini ve şehri bir medeniyet merkezine dönüştürdüğünü hatırlatan Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Bugün 94. yılını idrak ettiğimiz 6 Ekim 1923 tarihinde ise Türk milleti; fetihten beri sahibi olduğu topraklara bir kez daha vatan mührünü vurmuş, bir kez daha bu nadide şehrin hamisi olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. İstanbul'un Kurtuluşu; vatanın selameti ve devletin bekası söz konusu olduğunda inanmış ve tek yürek olmuş bu büyük millete kimsenin gücünün yetemeyeceğinin en açık delilidir. Bu hürriyet aşkı ve istiklal ruhu, ne mutlu ki her yeni nesilde tekrar doğmakta ve ecdadımızdan devraldığımız miras, aynı inanç ve şuurla istikbale taşınmaktadır. Bu vesileyle eşi benzeri bulunmayan İstanbul'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve vatan müdafaasında eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum."

Haber Ara