Dolar

32,5896

Euro

34,7949

Altın

2.499,78

Bist

9.453,59

Vali Karaloğlu: 'Antalya son derece güvenli'

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda tur operatörü TUİ aracılığıyla gelen Ukraynalı gazetecileri ağırladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 17:20:46

Vali Karaloğlu: 'Antalya son derece güvenli'
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda tur operatörü TUİ aracılığıyla gelen Ukraynalı gazetecileri ağırladı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ukraynalı gazetecilerle bir araya geldi. Ziyarette gazetecilerin daha önce de Antalya'ya geldiğini öğrenen Vali Karaloğlu, Antalya'yı anlatmakta zorlanmayacağını ifade ederek, "İnsanlar güven içinde hissettikleri şehirlerde tatillerini geçirmek isterler. Tüm dünyanın son 4-5 yıldır ortak uğraştığı bir terör belası var. Bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da onların istediği psikolojiyi yaratmamamız gerekir. Daha çok Fransa'ya daha çok İstanbul'a gitmemiz lazım ki terörist amacına ulaşamamış olsun" dedi.

Antalya Valisi olarak birinci görevinin şehirdeki güvenliği en üst düzeyde tutmak olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu,"Hem bu şehirde yaşayan, hem de misafir olarak, turist olarak gelecek konuklarımızın kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak benim birinci görevim. Şu anda Antalya'da güvenlik tedbirlerimiz ve önlemlerimiz en üst seviyede devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde Antalya'da hiçbir sorun yaşamadık. Yaşayamayalım diye her türlü tedbiri en üst düzeyde alıyoruz. Bunu Antalya Havaalanı'na indiğiniz andan itibaren hissedebilirsiniz" diye konuştu.

Olağanüstü Hal'in ordu içerisindeki çeteyle, devlet içindeki bağlantılarını ayıklamaya yönelik olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, gündelik hayatına devam eden sokaktaki insanı, işinde gücünde olan insanı veya Türkiye'ye seyahat etmek için gelmiş insanın özgürlüklerini kısıtlayacak, onlara zorluklar çıkaracak bir uygulama olmadığına vurgu yaptı. Karaloğlu, "Vatandaşların Olağanüstü Hal ilan edilmeden önceki yaşantısıyla, sonraki yaşantısı arasında hiçbir fark yok. Antalya'da şu ana kadar bin 200 kamu görevlisini görevden uzaklaştırdık" ifadelerine yer verdi.

Antalya'ya 2013 yılında 384 bin Ukraynalı turistin geldiğini kaydeden Vali Karaloğlu, 2016 yılında Antalya'da bütün ülkelerin turist sayıları azalırken Ukrayna'nın yüzde 79 arttığını ifade ederek: "Bu sene 300 bini geçerek 2013 rakamlarını zorlarız diye tahmin ediyoruz" dedi.

Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar da hazır bulundu.

Haber Ara