Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

Vali Demirtaş: 'Adana, sağlık turizminde ülkenin önde şehirlerinden biri olacak'

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana'nın sağlık turizminde ülkenin önde gelen şehirlerinden biri olacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-03 14:38:07

Vali Demirtaş: 'Adana, sağlık turizminde ülkenin önde şehirlerinden biri olacak'
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana'nın sağlık turizminde ülkenin önde gelen şehirlerinden biri olacağını söyledi.

Adana Sağlık Turizmi Derneği (ASTD) Başkanı Dr. Halis Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan ASTD Başkanı Dr. Halis Bayrak, kamu ve özel sektörden 52 üyenin katılımıyla 2010 yılında kurulan Adana Sağlık Turizmi Derneği'nin üyeleri arasında Milletvekilleri, Çukurova Üniversitesi, Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TURSAB, ÇUKTOB yönetimi, turizm acenteleri ve medikal tedarikçilerin bir araya gelerek kurulduğunu vurguladı.

ASTD Başkanı Dr. Halis Bayrak, artarak devam eden sağlık yatırımları sayesinde Çukurova Bölgesi'nin komşu ülkelerin de tercih ettiği bir sağlık üssüne dönüştüğünü söyledi.

Vali Demirtaş ise "Hızla artan sağlık yatırımları sayesinde bölgenin sağlık üssü olan Adana, yakın coğrafyadan komşu ülkelerin de tercih ettiği bir destinasyon haline geldi. Tam teşekküllü kamu hastaneleri, özel sağlık yatırımları derken, yakın zamanda tamamlanacak olan bin 550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampusu'nun da hizmet vermeye başlamasıyla, sağlık turizminde ülkenin önde gelen şehirlerinden biri olacak" dedi.

ASTD'nin yaptığı çalışmalarla Adana'nın tanıtımı için yoğun çaba sarf ettiğini dile getiren Vali Demirtaş, "Adana Sağlık Turizmi Derneği, bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmek için yoğun çaba harcıyor. Şifa arayan tüm dünya insanlarının kentimizin adını duyup, iyileşmek için Adana'yı tercih etmesinde derneği yaptıkları faaliyetler için tebrik ediyorum" diye konuştu.

Ziyarette ASTD Başkan Yardımcısı, Ortopedia Hastanesi Genel Müdürü Fırat Uzer, Genel Sekreter, Bilim Teknoloji Üniversitesi Genel Sekreteri Osman Arık, Sayman Üye, Turizmci Nesrin Göçhan, Üyeler Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Özel Medline Adana Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Atilla, Acıbadem Adana Hastanesi Genel Direktörü Prof. Dr. Bülent Soyupak ve Turizmci Tayyar Zaimoğlu da hazır bulundu.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara