Dolar

32,3406

Euro

35,1142

Altın

2.239,13

Bist

8.891,04

Vali Coş'tan muhabirin iddialarına yanıt

Vali Hüseyin Avni Coş, eski Radikal Gazetesi muhabiri Fatih Yağmur'un iddialarına yanıt verdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-07 01:50:44

Vali Coş'tan muhabirin iddialarına yanıt

Ajanslarda yer alan habere göre, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, gazeteci Fatih Yağmur'un "TIR olayındaki haber kaynaklarıyla beni tanıştıran Vali Coş'tur" iddiasına yanıt verdi: "Aziz milletimize ve devletimize hizmetten alıkoymak isteyen tüm şer güçlerle mücadelemiz sürecek."

Radikal gazetesinin eski muhabiri Fatih Yağmur, Adana'daki MİT TIR'larına ilişkin yayınlanan bir haberde, kendisini haber kaynaklarıyla tanıştıran kişinin dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş olduğunu öne sürmüştü. Yağmur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu iftiraları da bir yere kadar sineye çekebilirim. 2 yıldan fazla süredir konuşmak istemedim. Ama tak etti artık. TIR olayındaki haber kaynaklarıyla beni tanıştıran Vali Coş'tur. Radikal'de yayınlanan bu haberimin kaynağı da kendisi. Demeç bile verdi" demişti.

VALİ COŞ'TAN AÇIKLAMA

Yağmur'un iddialarına ilişkin açıklama yapan Sakarya Valisi Coş, "Terör örgütlerinin sosyal medya uzantılarının ve onların etkisinde kalanların son günlerde yalan, yanlış, montaj yayınlarla iftira ve hakaretlerle tarafımıza organize bir şekilde saldırdıkları görülmektedir" dedi. Coş'un açıklamasının devamı şu şekilde:

‘AHLAKSIZLARDAN YARGI NEZDİNDE HESAP SORULACAK'

"A- 2010 yılından beri muhtelif kişilere iftira ve hakaret için sosyal medyada kullanılan, daha önce milyonlarca kişinin izlediği, yabancı ülke kaynaklı bir video ile bu sefer tarafımıza saldırılmıştır. Konu yargıya intikal ettirilmiş olup haysiyet cellatlığına soyunanlardan, ahlaksızlardan yargı nezdinde hesap sorulacaktır. B- Bir gazete muhabiri F.Y.'ye atfen sosyal medyada şahsımıza ait gerçek dışı iddialar yayınlanmıştır. Konuyla ilgili gerçekler şöyledir:

‘TEHDİT EDİLDİĞİ GEREKÇESİYLE YARDIM İSTEMİŞTİ'

1- F.Y. adlı muhabir, Emniyet KOM Şubesinin Adana'daki bazı yolsuzluk iddialarına ait çalışmalarını haber yapmak için gelmiş, İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilmişti,

2- Konuya ilişkin haberi 2013'de gazetesinde yayınlayan F.Y. daha sonra tehdit edildiği gerekçesiyle yardım istemiş, gereği için İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilmişti,

‘F.Y.'NİN BAHSETTİĞİ KİŞİLER GÖREVDEN ALINMIŞ, YERLERİNE YENİ GÖREVLİLER ATANMIŞTIR'

3- FETÖ'nün MİT TIR'larına saldırısından önce, 17-25 Aralık 2013'ten sonra İl Emniyet Müdürü dahil Emniyette kadro değişmiş, F.Y.'nin bahsettiği kişiler görevden alınmış, yerlerine yeni görevliler atanmıştır.

4- FETÖ'nün MİT TIR'larına saldırısı, 19.01.2014 günü yani F.Y.'nin bahsettiği kişilerin görevde olmadığı tarihte yapılmıştır.

5- FETÖ, MİT TIR'larına saldırıda Emniyeti değil Jandarmayı kullandığı için, bu hain girişimin dokümanlarını Emniyet değil Jandarma oluşturmuştur. Dolayısıyla dokümanlar Emniyette değil Jandarmada bulunmaktadır.

6- Ne F.Y., ne de başka bir basın mensubuna FETÖ'nün MİT TIR'ları saldırısına ait bilgi ve belgelere ulaşması için hiçbir imkan sağlanmamıştır.

7- Gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltan, kişilik haklarımıza zarar verenlerle ilgili her türlü yasal işlem başlatılmıştır. Terörle Mücadele azmimizi kırmak, Aziz milletimize ve devletimize hizmetten alıkoymak isteyen tüm şer güçlerle bundan sonra da mücadelemiz hukuki zeminde yılmadan, bıkmadan, usanmadan sürecektir."

FATİH YAĞMUR: MAHKEMEYE BAŞVURSUN SIKIYORSA

Vali Coş'un açıklamasının ardından, gazeteci Yağmur sosyal medya hesabından Coş'un açıklamasına cevap verdi. Vali Coş'un kendi tahsis ettiği korumayı bile inkâr ettiğini belirten Yağmur, "Mahkemeye başvursun, HTS kayıtlarını istesin sıkıyorsa… Kaleminin 46-68 ve kendisinin özel hattı 01-01 kayıtlarına baksın…" şeklinde yazdı.

‘KENDİ TAHSİS ETTİĞİ KORUMAYI BİLE İNKÂR EDİYOR'

Fatih Yağmur'un sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde: Adana'ya valinin daveti üzerine gittim. Yolsuzluk konusunu da Radikal'in yayın yönetmenine kendisi açtı, gazete de beni gönderdi. Haber yayınlandıktan sonra özel kalem müdürü aradı, "Portakal çiçeği karnavalına geliyormuşsunuz. Vali bey size yakın koruma tahsis etti" dedi. Ben de "Neden, gerek var mı bir tehdit ihbarı mı var?" dedim. Vali'nin kalemi de, "Vali'miz, hakkınızda çıkan haberlerden dolayı, ziyaretinizde koruma tahsis edilmesini istedi" dedi. Sonra Adana emniyetinden aradılar, bana Adana'ya geliş tarihini sordular.

Havaalanına indiğimden itibaren polis otosuyla aldılar, karnaval boyunca da eşlik ettiler. Programdaki gazeteciler de şahit.

Kendi tahsis ettiği korumayı bile inkâr ediyor. Ben Adana'ya gitmeden kendisi ayarladı ben gazetemle bile paylaştım bunu "Ciddi bir tehlike varsa gerekirse gitme" dedi gazetem. Kendilerini yine aradım bana "Vali'mizin talebidir" dediler. Ben haber kaynağının ismini vermedim zaten, vermem mümkün de olmaz. Açıklamasında kendi görevde olmayanlardan söz etmiş. Mahkemeye başvursun, HTS kayıtlarını istesin sıkıyorsa… Kaleminin 46-68 ve kendisinin özel hattı 01-01 kayıtlarına baksın… Neyse benim için konu Vali değil zaten. Dikkat çektiğim, kendileri bile referans oluyordu yargı güvenlik güçlerine. Riyakârlığa dikkat çektim.

 

Haber Ara