Dolar

32,5251

Euro

34,8582

Altın

2.430,15

Bist

9.645,02

Vali Çınar'dan Tuğgeneral Güney'e teşekkür belgesi

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, geçtiğimiz günlerde Rahva bölgesinde tipi, sis ve fırtınada mahsur kalan vatandaşları kurtaran Bitlis Jandarma Bölge Komutanı ve ekibine teşekkür belgesi verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-07 13:56:25

Vali Çınar'dan Tuğgeneral Güney'e teşekkür belgesi
Bitlis Valisi Ahmet Çınar, geçtiğimiz günlerde Rahva bölgesinde tipi, sis ve fırtınada mahsur kalan vatandaşları kurtaran Bitlis Jandarma Bölge Komutanı ve ekibine teşekkür belgesi verdi.

Başta Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney olmak üzere operasyonda bulunan diğer askerleri makamında kabul eden Vali Çınar, iki bine yakın vatandaşın kurtarılmasında insanüstü bir çabanın harcandığını söyledi. Vali Çınar, "O gün askerlerimizin yaptığı olay gizli kalmış kahramanlıklar gibi bir olaydı. Hepimizin bildiği gibi 1 Şubat günü büyük bir afet diyebileceğimiz, özellikle karayolundaki ulaşım açısından bir tabiat olayı yaşadık. Bitlislilerde etrafımızdaki insanlar diyorlar ki, biz burada böyle bir felaketi hiçbir zaman görmedik. Hem yoğun kar yağışı hem aşırı diyebileceğimiz şekilde fırtına ve onun getirdiği tipiyle Van-Bitlis ve devam eden istikametteki yolların tamamı kapandı. Bu kapanma yarım saat, bir saat değil, yarım günden fazla bir kapanmaydı. Göz gözü görmüyor dediğimiz bir durum söz konusuydu. Arkadaşlarımızın kendi ifadeleri, 'bir metre önümüzü görmüyorduk' dediler. Tabi belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, özel idare, karayolları ve AFAD seferber oldu. Bütün iş makineleri olay yerine sevk edildi. Ancak yolların tamamı kayan ve duran araçlarla kapatılmış durumda olmasının yanında tipiden ve sisten dolayı bir metre önümüzü görünmeyen bir durum vardı. Hakikaten büyük bir trajedi ve felaket yaşanacak bir durum söz konusuydu. Gelen telefonlarda 'kaç saattir' diyen kadınlar, 'aracımızın kapısı kırık, donuyoruz' diyen vatandaşlar gibi daha niceleri o yolda mahsur kaldılar. Tabi bütün araçlar, ekipler bu anlamda yeterli olmasına rağmen mevcut tipiden dolayı ve o tipinin neden olduğu araçlarla kapatılmış olmasından dolayı bir metre ilerleyemez bir durum söz konusuydu. Ancak biz hakikaten hem şehrimiz adına hem bu yapılan iyilik ve fedakarlık neticesinden, insanlığımız adına Jandarma Bölge Komutanlığımıza bağlı Jandarma Özel Hareket komutanlarına ve bütün personellerine minnettarız, çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Vali Çınar, askerlerin hem teröre karşı dağlarda verdikleri mücadele hem de şehirde bu tür olaylarda göstermiş oldukları özverinin takdire şayan olduğunu ifade ederek, "Gece gündüz ve kış yaz demeden bütün bu dağlarda fedakarca terör örgütüne karşı mücadele eden arkadaşlarımızın hem o tecrübeleri, hem o yetiştirilmelerinde ve okullarında almış oldukları eğitimlerle ani karar vermek suretiyle tecrübelerini kullanabilmeleri neticesinde biz yaklaşık iki bin insanımızı askerlerimizin ve diğer kurumlarımızın gayretiyle o gece büyük bir felaketten kurtardık. Diğer kurumlarımıza da şehrin valisi olarak ayrıca teşekkür ediyorum. O gece kurtarılan iki bine yakın insan bütün oteller, devletin misafirhaneleri, polisevleri, öğretmenevleri, hastaneler ve devlet yurtları olmak üzere her yere taşındılar, karınları doyuruldu. Tedaviye ihtiyaç olanlar ise tedavi edildi. Yarım günü aşkın bir süre o yollar kapalı kaldıktan sonra bu insanlarımız tekrar yollarına devam ettiler. Ben tekrar Jandarma Özel Hareket Taburumuza onun komutanlarına ve personellerine yapmış oldukları büyük fedakarlıklardan dolayı minnettarlığımızı, teşekkürlerimizi arz ediyorum. Az önce sohbet esnasında komutanımızın ifadesi şuydu. 'Zırhlı araçlar ağır araçlar olduğu için karda ve buzda sadece onlar ilerleyebiliyorlardı. Diğer araçlar ilerleyemiyorlardı. Fakat bir metre önlerini zor gören bir ortamda dışarıda en çok bir dakika insan kalabiliyor. Birer dakika arayla nöbetleşe araçların önüne geçmek suretiyle yol bularak yürüyorlardı. Bir metre önde asker arkadaşlarımız yürüyorlar arkadan zırhlılar gidiyor.' Böyle çok zor şartlarda çok uzun süren bir gayretten sonra bu büyük bir başarıdır. İnanın bu gizli kalan kahramanlıklar gibi arkadaşlarımızın da yaptıkları sadece normal bir mahsur kalma olayıymış gibi algılanabilir ve görülebilir" diye konuştu.

Haber Ara