Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

Vali Çakacak, Güzelyayla Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Güzelyayla Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 10:32:27

Vali Çakacak, Güzelyayla Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Güzelyayla Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Arslanköy'ün Kurtuluş Günü etkinliklerinin ardından Güzelyayla Mahallesi'ne geçen Vali Çakacak, buradaki bir kıraathanede mahalle sakinleriyle buluştu. Güzelyayla Mahalle Muhtarı Yasin Öz'den mahalle ile ilgili bilgi alan Çakacak, vatandaşlarla sohbet etti. Mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini de dinleyen Çakacak, Güzelyayla Göleti'nin son durumu hakkında Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın'ı arayarak bilgi almasının ardından, göletin Mart ayı içerisinde ihale ilanına çıkılacağı, yapımının da önümüzdeki yılın sulama mevsimine kadar tamamlanacağı bilgisini vatandaşlarla paylaştı.

"İl genelinde ilk etapta 20 olarak planlanan gölet sayısı 89'a çıktı"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın Mersin Milletvekili olmasının Mersin için büyük bir şans olduğunu dile getiren Çakacak, Bakan Elvan'ın Mersin'e yapılan yatırımların sayısının arttırılması ve il genelinde süren çalışmaların hızlandırılması konusunda çok yoğun mesai yaptığını kaydetti. İlk etapta Mersin genelinde 20 gölet yapımı planlandığını, ancak Kalkınma Bakanı Elvan'ın devreye girmesiyle bu sayının 89'a kadar çıktığını belirten Çakacak, bu göletlerin tamamının önümüzdeki süreçte hizmete gireceğini söyledi.

120 milyon TL proje bedelli Liman, Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları, ihalesi ve yer teslimi yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı, yapımı devam eden ve toplam 21 kilometre uzunluğunda 22 tünel ve 12 viyadükle iki il arasındaki yolculuğu büyük oranda rahatlatacak olan Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu, Adana-Mersin arasındaki demiryolu ve karayolu hattındaki genişletme ve elektrifikasyon çalışmaları hakkında da bilgi veren Çakacak, "Tüm bu devasa yatırımların tamamlanıp hayata geçirilmesiyle Mersin'in çehresi önemli ölçüde değişecektir" dedi.

Çakacak, Pamukluk, Aksıfat ve Sorgun barajlarının tamamlanmasıyla birlikte Mersin'in 50 yıl boyunca su sıkıntısı yaşamayacağını dile getirdi. İl genelinde yaşanan elektrik sıkıntılarına da değinen Çakacak, bu durumun altyapı yetersizliğinden kaynaklandığını ve bunun da yatırımların arttırılması ile çözülebileceğini söyledi. Çakacak, Bakan Elvan'ın yoğun çalışmaları neticesinde Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından 2016 yılında yapılan yatırım miktarının 25 milyon TL'den 116 milyon TL'ye yükseltildiğini, bu sayede elektrik hatları ve altyapısının değişimine yönelik çalışmaların da hızla sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Haber Ara